|

Fenerbahçe'nin üçüncü Hollandalı adayı Siem de Jong

Fenerbahçe, Diego'nun boşluğunu dolduracak futbolcuyu İngiltere'de buldu. Kanarya, İngiltere'de küme düşen Newcastle'ın ofansif orta sahası Siem de Jong'u gözüne kestirdi. Serbest kalan 27 yaşındaki yıldız futbolcu her an Wiel ve RvP'den sonra F.Bahçe'nin 3. Hollandalısı olabilir.

Yeni Şafak
09:17 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 06:29 - 19/07/2016 Salı
Diğer
Fenerbahçe'nin üçüncü Hollandalı adayı de Jong, son iki sezonda Newcastle'da sürekli forma şansı bulamadı. 2 yılda 26 maça çıkan tecrübeli oyuncu 2 gol atabildi.
Fenerbahçe'nin üçüncü Hollandalı adayı de Jong, son iki sezonda Newcastle'da sürekli forma şansı bulamadı. 2 yılda 26 maça çıkan tecrübeli oyuncu 2 gol atabildi.

Kadro yapılanmasında önceliği savunma bölgesine veren sarı-lacivertlilerde bir süredir gözler 10 numara transferindeydi. Taraftarların takımda görmek istemediği Diego Ribas'la yolların kesin olarak ayrılacağını duyuran yöneticiler, Sambacının ayrılmasıyla doğacak boşluğu nasıl dolduracaklarını buldu.



İlk aşamada devre arasında da ilgilendikleri Ziyech'in üzerine titreyen sarı lacivertliler, Twente'nin 8 milyon Euro'da ısrarcı olması üzerine Lyonlu Valbueana için nabız yoklamıştı. Fransız yetkilerle İstanbul'da oynanacak hazırlık karşılaşması sırasında bu oyuncu için pazarlık yapmayı planlayan F.Bahçeli yöneticiler, ülkemizde yaşanan darbe girişimi yüzünden bunu gerçekleştirememişti.



Vatan'daki habere göre, hal böyle olunca başka alternatiflere yönelmek zorunda kalan Aziz Yıldırım ve kurmayları, İngiltere'de küme düşen Newcastle United'ın ofansif orta sahası Siem de Jong'u gözlerine kestirdi. 2014 yılında 8.7 milyon Euro bonservisle Ajax'tan ayrılıp, Ada'nın yolunu tutan Hollandalı, takımı küme düştüğü için serbest kaldı.






Bedelsiz gelecek

Bu durum “10 numara için 2.5 milyon Euro'luk bir bütçemiz kaldı” açıklamasını yapan F.Bahçeliler'in iştahını kabartırken, Pereira'nın da transfere onay verdiği öğrenildi. Kanarya'nın 6 kez milli takım forması da giyen 27 yaşındaki oyuncuyu imza parası ödemeden renklerine bağlaması bekleniyor. Bu durumda savunmasında Wiel, forvetinde van Persie'si olan F.Bahçe, orta sahaya da bir Portakal almış olacak. Transferde bir sorun çıkması durumunda ise Pereira 10 numara sorununu mevcut kadrodan Alper Potuk, Aatif veya Salih Uçan'ı o bölgede kullanarak çözmeyi planlıyor.












#Siem de Jong
#Fenerbahçe
8 yıl önce