|

Fenerbahçe'ye FETÖ karartması

Fenerbahçe takım otobüsüne Sürmene'de gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgilenen 8 polisten 7'sinin FETÖ'den tutuklandığı ve birinin de firari olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
10:48 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:26 - 18/01/2017 Çarşamba
Diğer
Rize deplasmanı dönüşünde  Fenerbahçe kafilesine yönelik silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda otobüs sürücüsü Ufuk Kıran yaralanmasına rağmen aracı durdurmayı başarmış ve büyük bir faciayı engellemişti.
Rize deplasmanı dönüşünde Fenerbahçe kafilesine yönelik silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda otobüs sürücüsü Ufuk Kıran yaralanmasına rağmen aracı durdurmayı başarmış ve büyük bir faciayı engellemişti.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe otobüsüne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.



Bekçinin ifadesi alınmadı

Sabah'ta yer alan haberde silahlı saldırı sırasında köprü üzerinde görevli olduğu belirlenen bekçi Nurettin Çakır'ın saldırı ile ilgili olarak ifadesinin alınmadığı belirtildi.



Soruşturmayı yürüten ve olay yerindeki bekçiyi "Görmeyen" polislerin tamamının meslekten ihraç edildiği aktarıldı. 7'si tutuklu, biri de firarda olan 8 polis hakkındaki soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.



Silah deposunun anahtarını saklamış

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmada bekçi Nurettin Çakır'ın FETÖ'cü olduğu ortaya çıkmıştı. Tutuklanan Çakır'ın darbe gecesi kendisinde olan Emniyet Müdürlüğü'deki silah deposunun anahtarını sakladığı belirlenmişti. Çakır yakalandıktan sonra bağlı olduğu polis müdürlerinin de FETÖ üyesi olduğunu itiraf etmişti.







#Fenerbahçe
#FETÖ
#Sürmene
7 yıl önce