|

Fener'e Fransız yıldız !

Fenerbahçe, Fransa basınında çıkan haberlere göre Marsilya'nın yıldız oyuncusu Mathieu Valbuena'yı renklerine bağlamak istiyor.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 21/12/2012 الجمعة
Güncelleme: 13:50 - 21/12/2012 الجمعة
Yeni Şafak
Fener'e Fransız yıldız !
Fener'e Fransız yıldız !

Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Bernt Schuster'in Wolfsburg'un başına geçmesi ve Diego'yu bırakmaması üzerine, Brezilyalı yıldızın transferinde istediği sonuca ulaşamayan sarı - lacivertli ekip rotasını, Fransa'ya çevirdi.

Marsilya ve Fransa Milli Takımı'nın da yıldızı olan Valbuena'yı gündemine alan sarı kanaryalar, bu transferle hücumdaki sıkıntılarını çözmek istiyor.

Kanatlarda ve forvet arkasında çok etkili

1.67'lik boyu ve hızı ile rakip savunmaların korkulu rüyası haline gelen Fransız yıldız, oyun zekası ve yaratıcılığı ile forvet arkasında da görev yapabiliyor. Fransa Milli Takımı'nda 11 maç 2 gol, 1 asistlik performans sergileyen yıldız oyuncu, kulübü Marsilya'da bu sezon 33 maça çıktı. 9 asist 4 gollük bir performans sergiledi.

Takımının en önemli oyuncularından

Marsilya'nın içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle, kadrosunda bulunan Ayew, Valbuena gibi yıldızları satmaya hazırlanması Fenerbahçe'nin bu transferde işini kolaylaştırıyor. 28 yaşındaki yıldız oyuncuya 12 milyon avroluk bonservis isteyen Fransız kulübü, bu transferden gelecek kaynak ile rahatlamak istiyor.

٪d سنوات قبل