|

Fikret Orman: Yabancı sınırını değiştirtmem

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Futbol Zirvesi'nde dillendirilen yabancı kuralının değiştirilmesi fikri hakkında açıklamalarda bulundu. Orman, "Biz bütün planlamamızı yabancı sınırı kuralına göre yaptık, hop diye değiştirdiler. Şimdi yine aynı şey. İzin vermem" diye konuştu.

Yeni Şafak
17:32 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:10 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yabancı kuralıyla ilgili konuştu.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yabancı kuralıyla ilgili konuştu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Futbol Zirvesi organizasyonunda UEFA kriterleri ve yabancı kuralının değişmesi hakkında konuştu.



İşte Fikret Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar;


  • "Futbolu seven bir milletimiz var. İlgili insanlarımız var. Kulüp başkanlarına da artık çok büyük işler düşüyor. Biz bir plan yapmıştık (FFP konusu) ve o plana uyarak da devam ediyoruz. Aynı zararları bir daha görmememiz lazım. Türkiye'de bu konuda UEFA'nın en memnun olduğu kulüp Beşiktaş. Tüm kriterlere uygun olarak devam ediyoruz. Benim dönemimde, eski stadımızı yıkmak ve yeni stadı bitirmek en önemli işlerdi. Büyük bir irade gerektiriyordu. Başardık. Ayrıca transferde de başarılıydık. Sattığımız kadar almadık. Daha çok sattık, hep kar ettik. Sırada UEFA Kupası'nı almak var. Cumhurbaşkanımız, yabancı kuralı değişsin demedi. Ama teşhisleri doğruydu. Şu an kural değişecek diye bir şey yok. Değişemez. Biz bütün planlamamızı yabancı sınırı kuralına göre yaptık, hop diye değiştirdiler. Şimdi yine aynı şey. İzin vermem. Yabancı sınırı kaldırılırken, 'Bize bir şey olmaz, Anadolu kulüplerine zarar verir' dedim. Öyle de oldu. Bize bir şey olmadı."







#Fikret Orman
#Beşiktaş
7 yıl önce