|

Finaldeyiz

Fenerbahçe'den şampiyonluk yürüyüşü. Avrupa şampiyonluğunu geçen sezon dramatik bir şekilde CSKA Moskova'ya kaptıran sarı-lacivertliler, mutlu sona çok yakın. Temsilcimiz yarın saat 21.00’de Olimpiakos ile şampiyonluk mücadelesine çıkacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:41 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Finaldeyiz
​Finaldeyiz

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Fenerbahçe, İspanyol ekibi Real Madrid’i sürklase etti, finalde Yunan temsilcisi Olimpiakos’un rakibi oldu. Maçın başından sonuna kadar skor üstünlüğünü bırakmayan sarı-lacivertliler, sezonu lider olarak tamamlayan Real Madrid’i 84-75 yenerek adını finale yazdırdı. Avrupa şampiyonluğunu geçen sezon Berlin’de düzenlenen Dörtlü Final’de dramatik bir şekilde CSKA Moskova'ya kaptıran Fenerbahçe, tarihinde üçüncü kez yer aldığı ligde mutlu sona çok yakın. Temsilcimiz yarın Sinan Erdem Spor Salonu’nda 21.00’de CSKA Moskova’yı kupadan eden Olimpiakos ile şampiyonluk mücadelesine çıkacak. Real Madrid’i eze eze yenen sarı-lacivertli takımda Ekpe Udoh 18 sayı, 11 ribaunt, 8 asist, 2 blok ve 1 top çalma ile maça damga vurdu. Bogdanovic 14, Vesely ve Kalinic 12’şer sayıyla galibiyete katkı sağlayan diğer isimler oldu. Real Madrid’de ise Sergio Llull 28, Jaycee Carroll 21 sayı üretti. Binlerce taraftarının desteğiyle maça iyi başlayan Fenerbahçe ilk periyodu 21-13 üstün kapattı. İkinci çeyrekte takımların savunma dozajı bir hayli artsa da sarı-lacivertliler, devreye 44-34 önde girdi. İkinci yarının başında Real Madrid’in top kayıpları, Fenerbahçe’nin boyalı alandaki üstünlüğü sarı-lacivertlilere 8-0’lık seri getirdi. Son saniyelerde rakibini yanına yaklaştırmayan Fenerbahçe son on dakikaya 13 sayı farkın verdiği avantajla girdi.(63-50) Nefeslerin tutulduğu son çeyreğe iyi başlayan Fenerbahçe, 16 sayıyla maçtaki en farklı skoru yakaladı. Oyun konsantrasyonundan bir an bile kopmayan sarı-lacivertliler, bitime 3 dakika kala farkı 13’e çıkardı. Son dakika içerisinde İspanyol ekibi farkı 7’ye kadar çekti ancak, maç sonunu hatasız oynayan Fenerbahçe zorlu geceden 84-75 üstün ayrıldı.


Yıldırım saha içi
koltuklarında izledi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, zorlu müsabakayı saha içi koltuklarından izledi. Karşılaşmayı sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri Mahmut Uslu ve yöneticilerle seyreden Yıldırım'ın, heyecanlı olduğu gözlendi. Sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Ali Koç da maçı salonda izleyerek Fenerbahçe'ye destek oldu.

Tribünde 10 bin F.Bahçe taraftarı

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanyol temsilcisi Real Madrid'le karşılaşan Fenerbahçe, büyük bir taraftar desteğiyle sahaya çıktı. İstanbul'un ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan organizasyona Fenerbahçe taraftarı büyük ilgi gösterdi. Toplam 15 bin 600 seyirci kapasiteli salonun büyük bölümünde Fenerbahçeli taraftarlar yer aldı. Salonda 10 binin üzerindeki sarı-lacivertli taraftar, takımlarına mücadele boyunca büyük destek verdi.



#​Fenerbahçe
#Basketbol
#Olimpiakos
#CSKA Moskova
7 yıl önce