|

Fırtına geliyor

Trabzonspor, Kasımpaşa deplasmanında Burak, Rodallega ve Bero ile sonuca gitti. Üst üste dördüncü maçını da kazanan bordo-mavililer, puanını 25 yaparak çıkışını sürdürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 06:11 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
qTrabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçında attığı golle üst üst 4. hafta rakip fileleri havalandırdı. Osmanlıspor, Sivasspor ve Antalyaspor maçlarında rakip fileleri 5 kez havalandıran Yılmaz, lacivert-beyazlılara karşı da gollerini sürdü. Milli futbolcu, ligdeki gol sayısını 13'e çıkardı.
qTrabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçında attığı golle üst üst 4. hafta rakip fileleri havalandırdı. Osmanlıspor, Sivasspor ve Antalyaspor maçlarında rakip fileleri 5 kez havalandıran Yılmaz, lacivert-beyazlılara karşı da gollerini sürdü. Milli futbolcu, ligdeki gol sayısını 13'e çıkardı.

Trabzonspor, İstanbul'da konuk olduğu Kasımpaşa'yı 3-0'lık net bir skorla geçmeyi başardı. Bordo-mavililere galibiyeti Burak, Rodallega ve Bero getirdi. Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesiyle 7 maçta 16 puan toplayan Karadeniz ekibi, ligdeki son 4 maçını da kazanarak zirve yürüyüşünü sürdürdü. Mücadelenin ilk tehlikeli atağını geliştiren taraf Trabzonspor oldu. 8'de Yusuf'un ceza sahası sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşu Ramazan son bir hamleyle kornere çeldi. 11'de Kasımpaşa'nın sol çaprazdan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası çizgisi sağ çaprazında topu önünde bulan Eduok'un sert şutunu Onur kurtardı. 45'te Kucka'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Burak'ın, ceza sahası içine girip Youssef'ten sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla çektiği şut yakın köşeden ağlarla buluştu ve ilk yarı sona erdi: 0-1. 63'te hızlı gelişen Trabzonspor atağında Abdülkadir'in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan N'Doye'un sert şutu yandan auta gitti. 68'de ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Veigneau'nun topu çekerek sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutu Onur uzanarak kurtardı. 75'te Pereira'nın sağ kanattan kale ağzına gönderdiği ortada Burak Yılmaz'ın bomboş pozisyonda yaptığı kafa vuruşu kaleci Ramazan'ın üzerine gitti. 88'de Youssef'in pasıyla topla buluşan Pavelka'nın ceza sahası dışından şutunu Onur kurtardı.

FARKI SONA SAKLADILAR

90'da Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Sağ kanatta Abdülkadir'in pasıyla topla buluşan Olcay'ın yerden içeri gönderdiği pasa hareketlenen Rodallega'nın bekletmeden kaleye gönderdiği şut Ramazan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 0-2. Uzatma dakikalarında bordo-mavililer bir gol daha buldu. Yine Abdülkadir'in kilit pasıyla gelişen atakta topla buluşan Pereira'nın yerden kale ağzına gönderdiği 'alda at' pasını Bero boş kaleye yuvarlayarak skoru belirledi: 0-3.


Asıl önemli olan istikrarın sürmesi

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Sürekli oynamayan isimleri de kazanırsak çok daha iyi bir şey yapacağız. Önemli olan bu istikrarı devam ettirmek" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kasımpaşa'yı deplasmanda yendikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, her maç üzerine koyarak yollarına devam ettiklerini söyledi. Deneyimli teknik adam, "Bazı maçlarda çift forvet oynuyoruz, her türlü riske giriyoruz. Skoru korumak isteseydim Rodallega’yı oyuna almazdım. Diğer arkadaşlarımızdan da en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Onları da kazanırsak çok daha iyi olacağız. Önemli olan bu istikrarı devam ettirmek. İnşallah iyi yerlere gideceğiz" dedi.


KULÜBEMİZ ETKİLİYDİ

Savunmada sıkıntıları olduğunu söyleyen Çalımbay, “Üzerinde çok fazla durmak istemedim ama Mustafa sakatlandıktan sonra sıkıntı yaşadık. N’Doye, Kucka ve Mas’la bir araya gelip bir şeyler konuştuk. Kucka’nın oynamasına karar verdik. Beklediğimizden daha üst seviyede oynadı. İkinci yarıda giren arkadaşlarımız da çok etkili oynadılar. Her toplantımızda söylüyorum, maçları sonradan girecek oyuncular değiştirir diye. Sonradan giren oyuncuların katkısını gördük" diye konuştu.

2. YARI TELAFİ EDERİZ

Çalımbay, "Devre arasına kalan 2 maçımızı da kazanmak istiyoruz. İkinci yarıda, ilk devrede kaybedilen puanları telafi edeceğiz" ifadelerini kullandı.

#Trabzonspor
#Kasımpaşa
#Süper lig
6 yıl önce