|

Fırtına'da hedef seriyi korumak

İkisi ligde, biri kupada olmak üzere son 3 resmi maçını kazanan Trabzonspor, yarın Antalyaspor'u mağlup ederek serisini sürdürmek istiyor. Bordo-mavililer, Beşiktaş ile Galatasaray'ın oynadığı derbi haftasını kayıpsız geçerek, üst basamaklarla arasındaki farkı da eritmeyi planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2017 Pazar
Güncelleme: 03:07 - 3/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor, deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yakaladığı galibiyet serisini sürdürmek istiyor.
Trabzonspor, deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yakaladığı galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Süper Lig'de yarın sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yakaladığı galibiyet serisini sürdürmek istiyor. İkisi Süper Lig'de, biri de Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere oynadığı son 3 karşılaşmasında da rakiplerine geçit vermeden sahadan galibiyetlerle ayrılan bordo-mavililer, yarın evindeki mücadelede Antalyaspor'u da devirerek kazanma serisini 4 maça çıkarmak istiyor. Karşılaşma, Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay için de bambaşka bir anlam taşıyor. Deneyimli teknik adam, kendisinin kurduğu eski takımına karşı bu kez galibiyet elde etmek için mücadele edecek. Çalımbay, sezonun ilk 5 haftasında Antalyaspor'u çalıştırırken aldığı 2 yenilgi ve 3 beraberlik sonrası deneyimli teknik adamla yollar ayrılmıştı. Ligdeki Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla birlikte Trabzonspor'un başına geçen 54 yaşındaki çalıştırıcı, bu mücadelede sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılsa da ardından ligde çıktığı 4, kupadaki 2 resmi karşılaşmada yenilgi yüzü görmezken bu maçlarda 5 galibiyet ve 1 beraberlikle sahadan ayrıldı.

DÖNÜM MAÇI OLARAK BAKIYOR

Sezon başında yaşadığı talihsiz puan kayıplarını ligin ilk yarısında oynayacağı Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında telefi etmeyi planlayan Karadeniz ekibi, ikinci yarıda yeniden yarışta olabilmek için için üst basamaklarda yerini almak istiyor. Üst üste alınan galibiyetlerin ardından hafta içinde idmanlardaki neşeli tavırları ile dikkat çeken teknik heyet ve futbolcular, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi haftasını kayıpsız geçerek zirveyle arasındaki farkı indirmeyi hedefliyor. Karadeniz ekibi, kalan dört maçın içinde Antalyaspor müsabakasını dönüm noktasını olarak görüyor. Özellikle teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da, eski takımı karşısında puan kaybı yaşamak istememesi ve Karadeniz ekibinin zirveye tutunma arzusu mücadelenin önemini arttırıyor.

  • Forvetler formda
  • Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın, Antalyaspor maçında en büyük kozlarından biri forvet hattı olacak. Geçtiğimiz sezonların aksine bu sezon forvet hattında önemli bir performans yakalayan Karadeniz ekibi, ligde oynadığı 13 maçta 25 gol kaydetti. Söz konusu gollerin 15’i forvet oyuncularından geldi. Burak Yılmaz 10 gol, Rodallega 3 ve N’Doye ise 2 gol kaydetti. Özellikle Hugo Rodallega’nın Ziraat Türkiye Kupası maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a karşı hat-trick yapması, Çalımbay’ı Antalyaspor maçı öncesi tatlı bir sıkıntıya soktu.
Savunma netleşti

Deneyimli teknik adamın, Antalyaspor karşısında sahaya süreceği savunma hattını kafasında netleştirdiği öğrenildi. Çalımbay'ın, sakatlığı bulunan Uğur Demirok’un yerine Demir Grup Sivasspor maçında ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarında forma verdiği Hubocan’ı, Durica ile birlikte oynatmayı planladığı kaydedildi. Deneyimli teknik adam, bu iki oyuncunun sağında Pereira ve solunda ise Mas’a görev verecek.

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
6 yıl önce