|

Eriksen'in futbol hayatı tehlikede

Finlandiya maçında kalp krizi geçirerek yere yığılan Danimarkalı futbolcu Eriksen’in futbol hayatı riske girdi. Doktorlara göre kalp anomalisine sahip oyuncunun futboldan uzak durması gerek. Danimarka Futbol Federasyonu, Eriksen için “Durumu stabil, ileri tetkikler için hastanede kalmaya devam edecek” bilgisini verdi.

00:00 - 14/06/2021 Pazartesi
Güncelleme: 09:24 - 14/06/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Maçta kalbi duran Eriksen yapılan ilk müdahalenin ardından yaşama tutundu.
Maçta kalbi duran Eriksen yapılan ilk müdahalenin ardından yaşama tutundu.
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ülkesinin Finlandiya ile oynadığı maçta fenalaşan ve hastanede tedavi altına alınan
Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen’in futbol hayatı tehlikede.
29 yaşındaki oyuncuya saha içinde ilk müdahaleyi yapan Danimarka takım doktoru Morten Boesen, Eriksen’in yere yığıldığı anda kalbinin durduğunu belirterek, rahatsızlığın kaynağını henüz bulamadıkları için hastanede tutulduğunu da söyledi.

Danimarka Futbol Federasyonu dün yaptığı açıklamada, Eriksen’in sağlık durumunun stabil olduğunu ve takım arkadaşlarıyla görüştüğünü açıkladı. İngiliz Daily Mail’e konuşan bir kardiyalog ise İtalya’nın Inter takımında oynayan Eriksen’in futbola dönmesinin zor olacağını söyledi.

İtalyan yasaları oynamasını yasaklıyor

Kardiyolog Dr. Scott Murray, Danimarkalı futbolcunun durumunu ele aldı. Kalp sorunu yaşayan bir sporcunun futbol hayatına devam etmesinin İtalya’daki yasalara göre yasak olduğunu söylüyor.

Kardiyolog Dr. Scott Murray,
Muhtemelen onun için kariyerinin sonu. İtalyanlar, yasalara göre bir kalp anormalliğine sahip olan oyuncunun futbol oynamasını yasaklıyor. Bunu 20 yıldan uzun bir süredir uyguluyorlar. Sporda kalp durmasından kaynaklanan ölüm oranı yüzde 3’ün üzerindeyken yüzde 1’in altına indirdiler. Neler olup bittiğini anlamak için EKG sonuçlarına ihtiyaç duyulacak. Ayrıca ekokardiyografi ve bir MRI taraması yapılmalı, kalp atışlarını izlemek için defibrilatör adı verilen bir kalp piline ihtiyacı olacak” ifadelerini kullandı.



#Futbol
#Finlandiya
#Danimarka
#Eriksen
3 yıl önce