|

Futbolcuların taraftarla yaşadığı kavgalar

UEFA Avrupa Ligi'nde Vitoria Guimaraes maçı öncesinde kendi taraftarına tekme atan Marsilyalı Patrice Evra, bu hareketi sebebiyle kırmızı kart gördü. Fransız yıldızın futbol dünyasının şoke eden hareketinden yola çıkarak biz de buna benzer olayları sizler için derledik.

Yeni Şafak ve
17:15 - 3/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Taraftara tekme atan Evra hakkındaki nihai karar, 10 Kasım'da düzenlenecek toplantıda ele alınacak.
Taraftara tekme atan Evra hakkındaki nihai karar, 10 Kasım'da düzenlenecek toplantıda ele alınacak.

Marsilya forması giyen Patrice Evra, Portekiz ekibi Vitoria Guimaraes'le oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde ısınmak için sahaya çıktı. Deneyimli futbolcu bu sırada tartışma yaşadığı taraftara tekme atarak maç başlamadan kırmızı kart gördü.

Evra'nın şoke eden bu hareketi akıllara buna benzer olayları getirdi. Yeşil sahalarda yaşanan futbolcu-taraftar kavgalarına gelin birlikte göz atalım;


Cantona'dan taraftara uçan tekme

https://www.youtube.com/embed/wo2aUfwPQvs

Manchester United'ın efsane isimleri arasında yer alan Fransız futbolcu Eric Cantona, 1995 yılında Crystal Palace ile oynanan maçta rakip takım taraftarına uçan tekme atmıştı. Cantona bu hareketi nedeniyle 8 ay futboldan men edilmişti.

Schmeichel Galatasaraylı taraftarı taca attı

https://www.youtube.com/embed/OQPjOnutZ3s?rel=0&controls=0&showinfo=0&start=4

Manchester United'ın efsane kalecisi Peter Schmeichel Galatasaray ile oynanan maçta sahaya giren sarı-kırmızılı bir taraftarı yaka paça dışarıya atmıştı.

Esteban yere yatırdığı taraftarı tekmeledi

https://www.youtube.com/embed/JmOSGlRV4-Y?rel=0&controls=0&showinfo=0&start=9

Trabzonspor forması giyen Esteban, Alkmaar'da oynadığı dönemde kendisine saldırmak isteyen taraftarı yere sermiş ve tekmelemişti. Kosta Rikalı kaleci bu hareketin ardından kırmızı kart görmüştü.

Fernandes'e tekme attı saha karıştı

https://www.youtube.com/embed/Is7Ll5BPBi0

Manuel Fernandes Beşiktaş forması giydiği dönemde Kasımpaşa ile oynanan maçta saha giren bir taraftarın saldırısına uğramıştı. Fernandes'e saldıran taraftara Motta ve Almeida tekme atınca iki oyuncu da kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

Olsen sahaya giren taraftarı yere serdi

https://www.youtube.com/embed/DgUKRET-I7U

Kariyerinde Sevilla forması da giyen Norveçli eski kaleci Frode Olsen ayaklarına doğru kayarak yaptığı müdahaleyle sahaya dalan taraftarı yere düşürmüştü.

Kirkland'ın yüzüne vurdu kaçtı

https://www.youtube.com/embed/e-0K_JLiQxA

Leeds United'lı taraftar sahaya girerek Wigan'ın kalesini koruyan Kirkland'ın yüzüne iki eliyle vurmuştu. Yerde kalan İngiliz kaleciye sağlık görevlileri müdahalede bulunmuştu.

Sahaya girdi Galamaz'a yumruk attı

https://www.youtube.com/embed/c_DCHZYz8oo?rel=0&controls=0&showinfo=0&start=9

Sahaya giren bir taraftar, Steaua Bükreş'te oynadığı dönemde Rumen savunmacı Galamaz'a arkadan yaklaşarak yumuk atmıştı. Bunun üzerine Bükreşli futbolcular da holigan taraftara saldırmış ve saha olayları büyümüştü.

#Eric Cantona
#Manuel Fernandes
6 yıl önce