|

Galatasaray liderliğe yükseldi

Süper Lig'in 7.haftasında Galatasaray deplasmanda, Başakşehir'i Podolski ve Umut'un attığı gollerle 2-0 mağlup edip 3 maçlık galibiyet hasretine son verdi ve liderliğe yülseldi.

Yeni Şafak
17:58 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:25 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'in 7.haftasında Galatasaray, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz biten mücadelenin ikinci yarısında üst üste Galatasaray atakları vardı. Baskıyı iyice arttıran sarı kırmızılı ekip 77.dakikada Podolski ile çok tartışılacak bir gol buldu. Bu golden 6 dakika sonra ise Sneijder'in müthiş pasında Umut ile farkı ikiye çıkardı ve maçtan 2-0'lık galibiyet ile ayrılıp maç fazlası ile liderliğe yükseldi.





Maçtan dakikalar


1'

Galatasaray Carole ile sol kanattan geldi. Genç oyuncunun ortası Yalçın Ayhan'da kaldı.





2'

Bekir'den sağ kanattaki Enver Cenk'e uzun top. Denayer'in karşıladığı oyuncu topu kontrol edemedi. Taç atışı Galatasaray'ın



5'

Bilal Kısa'nın sağdan kullandığı kornerde topu Ufuk Ceylan çift yumrukla uzaklaştırdı. Devamında gelen pasta Lionel Carole ofsayt pozisyonunda



9'

Yasin Öztekin sol kanatta yerden ortasını açtı. Bekir Örtegün yatarak topu dışarı attı. Carole soldan taç kullanacak.





22'

Sneijder'in pasında sol çizgiye inen Carole yerden ortasını açtı. Ön direkte Sinan Gümüş dokunamadı. Ardından Lukas Podolski kale ağzında vuruşunu yaptı topu Volkan Babacan kornere çeldi.



25'

Sinan Gümüş'ün şık topuk pasında ceza alanı yayında topla buluşan Podolski sol ayağıyal topu ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı havada.



26'

Emre'nin pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Enver Cenk Denayer'in geçti ve yerde kaldı. Mete Kalkavan'ın kararı devam...



28'

Bilal Kısa'nın soldan yaptığı ortaya Podolski vuruşunu yaptı ancak pozisyon ofsayt. Podolski ile Volkan Babacan çarpıştı ama iki oyuncunun da durumu iyi.



36'

Chedjou'dan riskli hareketler... Emre'nin baskısında Chedjou topu saklamayı başardı ve Denayer'ı hareketlendirdi.




37'

Galatasaray art arda iki pozisyonda gole yaklaştı! Önce sağ kanattan Sneijder penaltı noktasında topu kontrol edemedi. Ardından gelişen atakta Sinan'ın pasında sol çaprazda topla buluşan Sneijder'in vuruşu ters kanattan taca gitti.





40'

Edin Visca'nın kullandığı kornerde Chedjou topu uzaklaştırdı. Galatasaray hızlı çıkarken Yasin Öztekin'i durduran Badji sarı kart gördü.



45'

Soldan ceza alanına giren Emre Belözoğlu pasını ortadaki Mehmet Batdal'a verdi. Mehmet Batdal boş pozisyonda vuruşunu yaptı. Muslera harika bir refleks göstererek topu kornere çeldi.



İlk yarı sona erdi


İkinci yarı başladı


46'

Galatasaray'da dizinde ağrı hisseden Denayer'in yerine Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oldu.



47'

Galatasaray'da Emre Belözoğlu'na yaptığı müdahale sonrası Bilal Kısa sarı kart gördü.



50'

Galatasaray'da Wesley Sneijder sarı kart gördü.





63'

Galatasaray'da Sinan Gümüş kenara gelirken Umut Bulut oyunda



64'

Galatasaray Podolski ile hızlı geldi. Alman oyuncu yerde kaldı. Hakem Serkan Tokat önce avantaj oynattı sonra düdüğünü çaldı. Sarı-kırmızılı ekip tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kullanacak.



65'

Sneijder'in vuruşu Emre Belözoğlu'nun kafasına çarptı. Tecrübeli oyuncu yerde kaldı. Sağlık görevlileri müdahale ediyor.



70'

Hakeme itiraz eden Emre Belözoğlu sarı kart gördü.



78' GOL!Sol kanattan Lionel Carole'nin ortasında top kafalardan sekerek arka direkte bulunan Podolski'ye kadar geldi. Topu kontrol eden Alman yıldız sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Başakşehirli oyuncuların golde Podolski'nin topu elle kontrol ettiğine dair itirazları oldu ancak hakem Serkan Tokat oralı olmadı.




84' Golde Podolski'nin büyük payı var! Alman yıldız pozisyon başlangıcında 3 rakibi geçerek topu soldan ceza alanına giren Sneijder'in önüne bıraktı. Hollandalı oyuncu arka direğe yerden kesti. Umut Bulut son anda gol dokunuşunu yaptı. Üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu.


86'

Konuk ekipte Yasin Öztekin kenara geldi. Olcan Adın oyunda.



89'

Doka'nın kullandığı kornerde top kaleye yöneldi ancak Muslera topu yumrukladı.



90'

Fatih Terim Stadı'nda 5 dakika kayıp zaman oynanacak. Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü devam ediyor.



Maç sona erdi



SAAT: 19:00


STAT: Başakşehir Fatih Terim


HAKEM: Serkan Tokat


YAYIN: Lig Tv



MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

: Volkan, Uğur, Yalçın, Yalçın, Gencer, Ferhat, Emre, Badji, Visca, Doka, Mossoro, Cikallesshi


TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı



GALATASARAY

: Muslera, Denayer, Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş


TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

#galatasaray
#başakşehir
9 yıl önce