|

Galatasaray'dan Kolo Toure bombası

Devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, Manchester City'nin yıldız oyuncusu Kolo Toure'nin peşinde.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 5/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:02 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray'dan Kolo Toure bombası
Galatasaray'dan Kolo Toure bombası

İngiltere basınında yer alan haberlere göre; Devre arası transfer döneminde savunmaya takviye yapması beklenen sarı - kırmızılılar, 32 yaşındaki Fildişili yıldız Kolo Toure'yi transfer etmek istiyor.

Sezon başında Ujfalusi'nin sakatlanmasıyla son dakikada transfer edilen Cris'ten beklediğini bulamayıp, Brezilyalı oyuncusuyla yollarını ayıran sarı - kırmızılı ekip, transferde öncelik verdiği yerli oyuncular Serdar Aziz ve Ömer Toprak'tan da olumsuz yanıt alınca, rotasını yeniden Manchester City'nin 1.83 boyundaki savunma oyuncusu Toure'ye çevirdi.

Kolo Toure kimdir?

2002 yılında Arsenal'de kariyerine başlayan Toure, Londra ekibinde 7 yıl forma giydikten sonra 21 milyon Avro karşılığı transfer oldu. M.City'de yaşadığı sakatlıklar sonrası forma şansı bulmakta zorlanan 32 yaşındaki oyuncu sadece 3 maça çıkabildi. İngiltere'de 3 Premier Lig şampiyonluğu, 4 FA Cup şampiyonluğu, 3 kez de Community Shield Kupası zaferi yaşayan yıldız oyuncu, Fildişi Sahili Milli takımı ile 102 maça çıktı ve 6 gollük bir performans sergiledi.

Semih'in yanına tecrübeli isim

Bu sezon kalesinde kolay gol gören Galatasaray, savunmadaki sorununu City'nin 32 yaşındaki yıldız savunmacısı Toure ile çözmek istiyor. Tecrübeli oyuncu, hava hakimiyeti, kademelerdeki başarısı ve liderliği ile genç Semih'e de yardımcı olabilecek bir oyuncu.

Yıllık ücreti 5 Milyon Avro

Bu sezon başı takımı Manchester City'nin Fiorentina'dan Nastasic'i transfer etmesiyle, kadroda düşünülmeyen isimlerden biri olan Toure, yılda 5 milyon Avro kazanıyor. Fifa'nın finansal fair - play sisteminin devreye girecek olması sebebiyle gelir dengesini sağlama almak isteyen Ada kulübü, önümezdeki sezon sözleşmesi sona ercek olan, oyuncunun transferine bonservis talep etmeden izin verebileceği belirtiliyor.

Eboue ikna etmeye çalışıyor

Arsenal'de bir dönem Toure ile aynı formayı giyen Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Eboue, Fildişi Milli Takımı'ndan da yakın arkadaşı olan, 1.83 boyundaji yıldız oyuncuyu ikna etmek için çaba gösteriyor.

11 yıl önce