|

Galatasaray'dan tarihi karar

Galatasaray'da mali krizden çıkmak isteyen yönetim bugün Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi için genel kurulda yetki istedi. Uzun tartışmaların ve Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ın 'hayır' diyeceğim açıklamasına rağmen kurul Başkan Özbek'e yetkiyi verdi.

Yeni Şafak
16:45 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray'daki olağanüstü genel kurulda, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi ile ilgili öneri kurul üyelerince kabul edildi.
Galatasaray'daki olağanüstü genel kurulda, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi ile ilgili öneri kurul üyelerince kabul edildi.

Galatasaray, bugün belki de tarihinin en önemli genel kurullarından birini gerçekleştirdi. Kritik genel kurulda yönetimin verdiği Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesiyle alakalı önerge kabul edildi.



Kulübü içinde bulunduğu mali darboğazdan çıkarabilmek için planlanan Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi projesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda taşınmazların değerlendirilmesiyle alakalı önerge verildi. Gündem dışı verilen önergeler, olağanüstü genel kuruluna aykırı olduğu için dikkate alınmadı.



Divan başkanı İrfan Aktar oldu

G.Saray'da Riva ve Florya arazisi için yapılacak olan olağanüstü genel kurulda divan başkanının kim olacağı tartışma konusuydu. Dursun Özbek, yönetimi ve destekçileri olağanüstü genel kurulda divan başkanının İrfan Aktar olmasını isterken, başka aday çıkmadı. Sonuç olarak İrfan Aktar divan kuruluna başkanlık yaptı.



Arazilerin değerlendirilmesi ile ilgili tartışmaların gizli oturumda yapılması yönünde ortaya atılan fikre karşı çıkanlar oldu. Oylama sonucunda toplantının açık yapılmasına karar verildi.



Tüzüğe aykırı bulundu

Sarı-kırmızılı yönetim, Riva ile Florya'da bulunan araziler için hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay istedi. Kritik öneri tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildi. Diğer yandan tüzüğe aykırılık içerdiği için önergenin tartışmaya açılmadan genel kurulun sonlandırılması yönündeki teklif oy birliği ile kabul edilmedi.



Dursun Özbek geçmiş yönetimlere gönderme yaptı

Başkan Dursun Özbek kürsüye gelerek, arazilerle ilgili açıklama yapmaya başladı. Özbek geçmiş yönetimlere atıfta bulunarak, "Geçmiş yönetimlerin yönetim tarzı nedeniyle kulübün gelirleri 2020'ye kadar temlikli, bütün gayrimenkullerimiz ipotekli" açıklamasını yaptı. İki arazinin neden aynı anda önerildiğine de değinen Başkan Özbek, projelerin ayrı ayrı Galatasaray'ın mali krizini engelleyecek güçte olmadığının altını çizdi.



"Beş yılda bir Riva elden gidiyor"

Dursun Özbek, kulübün 1,5 milyar lira borcu bulunduğunu ve bankalara olan borç miktarının 235 milyon dolar seviyesinde olduğunu tekrarlayarak, şunları söyledi:


  • "Borç her sene artıyor. Her yıl 120 milyon lira civarında faiz ve kur farkı gideri oluyor. Son 5 yılda 500 milyon lira bu şekilde ödeme yapılmış. Beş yılda bir Riva elden gidiyor. Bu gidişin durması lazım. Elimizdeki mevcut değerlerin geliştirilmesi, yeni kaynaklar oluşturulması lazım. Geçmişteki yönetim tarzının sonucu olarak tüm gelirler 2020 yılına kadar temlikli. Şu basit hesabı yapmamız lazım; kur farkı ve faizden kurtulduğumuzda, Galatasaray mali açıdan kimseye bağlı olmayacaktır. Bir yıldır çalışıyoruz ve projemizi bugün huzurunuza getirdik. Benim birinci görevim, Galatasaray'ın mali bağımsızlığını kazanması. Bana çok değerli bir emanet verdiniz. Yolun sonuna geldik. Buradan çıkış projelerimizi beraber yapalım ve destekleyelim."






#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Riva
#Florya
8 yıl önce