|

Gökhan Töre 15 Milyon Euro

Beşiktaş'ın eski çalıştırıcısı Slaven Bilic'in takımı West Ham United, Gökhan Töre ve Atiba Hutchinson için toplam 13 milyon 500 bin Euro'luk teklif yaptı. Siyah-beyazlılar ise, Atiba'yı satmayacaklarını bildirip Gökhan Töre için de 15 milyon Euro istedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 الخميس
Güncelleme: 02:53 - 26/05/2016 الخميس
Yeni Şafak

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ta elde edilen başarıda pay sahibi oyuncular Avrupa kulüplerinin gündeminden düşmüyor. Siyah-beyazlı oyunculara en büyük ilgiyi ise 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında Beşiktaş'ı çalıştıran, geçen sezon ise İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United'ın başına geçen Hırvat teknik direktör Slaven Bilic gösteriyor. İngiltere'deki FA Cup'ı Manchester United'in kazanmasıyla önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan mücadele etme hakkı kazanan Londra ekibinde Bilic, kadrosunu güçlendirmek istiyor.



Bu amaçla Beşiktaş forması giyen eski öğrencilerine yönelen Hırvat teknik adam, Gökhan Töre ve Atiba Hutchinson'u kadrosunda görmek istiyor. Slaven Bilic'ten bu iki oyuncunun alınmaları yönünde rapor alan West Ham yönetimi ise Beşiktaş'la temasa geçerek resmi teklifini sundu. İngilizler iki oyuncu için Beşiktaş'ın kapısını toplam 13 milyon 500 bin Euro ile çaldı. Siyah-beyazlılar ise Atiba'yı satmayı düşünmediklerini, Gökhan Töre'yi ise 15 milyon Euro'dan aşağı satmayacaklarını bildirdi. West Ham United'ın bu cevap üzerine nasıl bir geri dönüş yapacağı merakla bekleniyor. Siyah-beyazlı futbolculardan Atiba Hutchinson, bu sezon toplam 43 resmi maçta görev aldı. Bunların 42'sinde ilk 11'de sahaya çıktı. 3 bin 815 dakika görev alırken 2 gol atıp, 1 de asist yaptı. Gökhan Töre ise, geride kalan sezonda siyah-beyazlı formayla 35 resmi maçta forma giydi. Bunların 23'ünde ilk 11'de çıkan Gökhan Töre, 6 gol atarken 7 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.



Brezilyalı Marcelo yuvada kalıyor


Beşiktaş, devre arasında Hannover'dan kiralanan savunma oyuncusuyla el sıkıştı. 28 yaşındaki oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalanacak. Bu gelişme üzerine konuşan Marcelo, “İlk geldiğim günden beri hiç yabancılık çekmedim. Burası artık benim yuvam oldu” diyerek duygularını dile getirdi.





Beşiktaş'a devre arasında Alman ekibi Hannover'dan kiralık gelen, ortaya koyduğu başarılı performans kadar Osmanlıspor maçında attığı 2 golle de şampiyonluğu getiren isimler arasına adını yazdıran Marcelo Guedes, siyah-beyazlı takımda kalıyor. Oyuncuyla anlaşan Beşiktaş yönetimin, Brezilyalı savunma oyuncusu ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi. Siyah-beyazlılar, 28 yaşındaki oyuncuya karşılık Alman ekibine Alexander Milosevic'i verecek. 2'si kupada olmak üzere 16 maçta Beşiktaş forması giyen Marcelo, Yeni Şafak'a geride kalan sezonu ve duygularını anlatatı. Beşiktaş'ta kendiğini bulduğunu belirten Brezilyalı savunma oyuncusu, “Bu şampiyonlukla uzun yıllar kulübe hizmet etmek istiyorum. Oyun stilime uygun bir takımda bulunuyorum. Kariyerimin en mutlu günlerini burada yaşadım. İlk geldiğim günden beri yabancılık çekmedim” dedi.



Şampiyonluğun inanılmaz bir duygu olduğunu belirten Marcelo, “Gerek Osmanlıspor maçındaki, gerekse şampiyonluk kutlamalarındaki atmosfer inanılmazdı. Daha önce hiç böylesini yaşamamıştım. Osmanlıspor maçında iki gol attığım için de çok gururluyum. Burası artık benim yuvam oldu“ ifadelerini kullandı.





#Beşiktaş
#Slaven Bilic
#West Ham United
#Gökhan Töre
٪d سنوات قبل