|

Goliano

Fenerbahçe, Giuliano'nun penaltıdan attığı golle Bursaspor’u deplasmanda devirdi, ligde üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrıldı. Ligde namağlup serisini 8 maça çıkaran sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi, zirve ile aradaki puan farkını da 1’e düşürdü.

Yeni Şafak ve
04:01 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:14 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Süper Lig'in 15. haftasında Bursaspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
​Süper Lig'in 15. haftasında Bursaspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Süper Lig'in 15. haftasında Bursaspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Çıkışını sürdüren sarı-lacivertliler, ligde üst üste 4. galibiyetini aldı. Giuliano'nun penaltı golüyle galibiyete uzanan Fenerbahçe, puanını 29'a çıkardı ve maç fazlasıyla liderin 1 puan gerisinde 2. sıraya yerleşti. Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. 6. dakikada Kembo-Ekoko'nun yerden vuruşunda, kaleci Volkan Demirel topu kontrol etti. 18'de Nabil Dirar'ın kafa pasıyla sırtı kaleye dönük şekilde topla buluşan Janssen, vuruşunu yaptı ancak az farkla direğin yanından auta gitti. 19'da Stancu'nun pasında topu kontrol eden Batalla, yayın üstünden vuruşunu yaptı fakat top yandan auta çıktı. 33'te Aziz Behich'in soldan ortasına kaleci Volkan son anda uzanarak tehlikeyi önledi.


İkinci yarıya Fenerbahçe baskılı başladı. 56'da kazanılan frikiki kullanan Soldado'nun vuruşu barajdan geri geldi. İspanyol futbolcu, dönen topa tekrar vurdu ancak top kaleci Harun'da kaldı. 63'te İsmail Köybaşı'nın sağ çağrazdan kullandığı serbest vuruşta, Harun son anda topu kornere çeldi. 65. dakikada Soldado, Ekong'un müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı Giuliano gole çevirdi ve Fenerbahçe öne geçti: 0-1. 81'de Giuliano'nun ortasında Soldado'nun kafa vuruşu yandan auta gitti. 85'te Dirar'ın sağdan getirip Soldado'ya çıkardığı topu, İspanyol futbolcu üstten auta attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Fenerbahçe, zorlu Bursa deplasmanından 3 puanı 1-0'lık skorla aldı.


Şampiyon olacağız

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon sonunda şampiyon olacaklarını söyledi. Bursaspor galibiyetini değerlendiren Kocaman, "Çıkış yerlerini doğru belirlemememiz ve yerleşimdeki pozisyon kayıplarından dolayı ilk yarı fazla etkili değildik. İkinci yarıda kontrolü ele aldık. Golü bulduk ve öne geçtik. Çok değerli bir galibiyet aldık" dedi. “F.Bahçe'nin son haftalardaki sağlam görüntüsü sürüyor” yorumu üzerine ise Kocaman, "Benim beklentim bir adım daha takımı yukarı çekebilmek. Lig uzun bir maraton. İnişler, çıkışlar olabiliyor. Kazanmanın ötesinde oyun gücünün de geliştiğini görmek beni mutlu etti. En başından beri bizim takımımızın şampiyon olacağını, şampiyonluğu çok istediğini ve şampiyonluk için kapasitesinin olduğunu söylüyorum" diyerek iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

  • RVP iyi oyuncu
  • Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'tan transfer sinyali. Fenerbahçe’nin devre arasında yollarını ayırmayı planladığı Robin van Persie hakkında açıklamalarda bulunan Bronckhorst, “Robin van Persie'nin hala önemli bir oyuncu olabileceğini düşünüyorum ve bu kararım değişmedi. Ancak şu anda gelecekle ilgili net düşünemiyorum“ ifadelerini kullandı.
PFDK kararları adaletsiz

F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, ligde Kasımpaşa ile Ülker Stadı'nda oynanan maçta, merdivenlerin boş kalmaması nedeniyle Fenerbahçe'nin Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)tarafından 25 bin lira cezaya çarptırıldığını hatırlattı. Beşiktaş'ın G.Saray'la oynadığı derbide tribünlerdeki merdivenlerin boş kalmadığını aktaran Mosturoğlu, siyah-beyazlı kulübün, PFDK'ye sevk edilmemesine de tepki gösterdi.

#Fenerbahçe
#bursaspor
#Süper Lig
6 yıl önce