|

Golü hissettim

F.Bahçe, Braga galibiyetiyle UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkma yolunda avantaj sağlarken maçın kahramanı Mehmet Topal, attığı golle ilgili olarak "Topu aldığımda kaleyi karşımda görünce gol atmayı kafama koymuştum. Önüm boş kalınca plaseyi bıraktım. Top köşeye gitti ve güzel bir gol oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 12/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Kadıköy'de Portekiz'in Braga takımını 1-0 mağlup ederek rövanş için avantaj sağlarken harika bir gole imza atan Mehmet Topal, pozisyon anında yaşadıklarını anlattı. Portekiz'deki maçta en az bir gol atarak turu geçeceklerine inandıklarını belirten başarılı oyuncu, gol öncesinde top kendisine geldiğinde kafasında oluşanlar için “Orta sahadan topu alınca gole gideceğimi hissettim. Önümün açık olduğunu görünce topu sürdüm. Kaleyi de karşımda görünce zaten kafama koymuştum, önüm boş kalınca da plaseyi bıraktım. Top da köşeye gitti, güzel bir gol oldu. Sorumluluk alarak vuruşu yaptım” ifadelerini kullandı. Lokomotiv Moskova maçında da duran topta sorumluluk alarak ileri çıkarak gol attığını anımsatan Mehmet Topal, “Son iki maçta iki gol attım. Takımıma katkıda bulunduğum için çok mutluyum” dedi. Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek milli oyuncu, “Hiçbir kulüple görüşme yapmadım. Önceliğim Fenerbahçe. 3 kupada mücadele ediyoruz. Önceliğim 3 kulvarda da başarılı sonuçlar almak. Sözleşme konusu şu anda ikinci planda” şeklinde görüşlerini dile getirdi.


Bu arada başkan Aziz Yıldırım maç sonrası Mehmet Topal'ı özel olarak tebrik etti. Başkan Yıldırım, “Çok güzel bir gol attın. Sen bu takımın en önemli isimlerinden birisin. Hem futbol hem de özel hayatınla örnek bir futbolcusun. Seni kesinlikle bırakmayacağız, seninle uzun yıllar devam edeceğiz” sözleriyle başarılı oyuncuyu hem tebrik etti hem de moral verdi.



Kimin forvete ihtiyacı var ki


F.Bahçe'nin Braga'ya karşı sahasında Mehmet Topal'ın 82. dakikada attığı golle 1-0 kazandığı Avrupa Ligi maçı sonrası UEFA'nın internet sitesi, “Kimin forvete ihtiyacı var ki” başlığını attı. UEFA tarafından maçın adamı seçilen Mehmet Topal'a övgü dolu sözler yazan UEFA'nın internet sitesi, “Bir kez daha F.Bahçe'nin gole en çok ihtiyaç duyduğu an Mehmet Topal sahneye çıktı” şeklinde yazdı. UEFA ayrıca F.Bahçe'nin forvet oyuncularının son maçlarda gol yollarında etkisiz kaldığını ve gollerin orta saha oyuncuları tarafından atıldığına dikkati çekti. F.Bahçe'nin Avrupa'da attığı son 6 gol Mehmet Topal (2) ve Josef (2), Ozan ve Markovic'ten geldi. UEFA'nın internet sitesi, F.Bahçe'nin Braga'yı yenmesindeki önemli faktörlerden biri olarak gösterdiği Volkan Demirel'in yaptığı kurtarışlar ile kalesinde güven verdiğini yazarken, “Kaya gibi sağlam” benzetmesini yaptı.



10 numara!


Futbola 10 numara pozisyonunda oynayarak başlayan Mehmet Topal, “Futbola başladığımda 10 numara pozisyonunda forvet arkasında oynuyordum. Ama fiziğim geliştikçe hocalarım ön libero pozisyonunda daha yararlı olacağımı söyledim ve böyle oynamaya başladım” dedi.



Avrupa Ligi'nde haftanın en iyisi


Braga karşısında F.Bahçe'nin galibiyet golünü atan Mehmet Topal, UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu seçildi ve haftanın ilk 11'inde de yer aldı. Topal, Tottenham'dan Reus, Liverpool'dan David de Gea ve Leverkusen'den Bakambu'dan fazla oy aldı.



Fenerbahçe Dörtlü Final'de




Basketbolda Kadınlar Avrupa Ligi Çeyrek Final'de Fenerbahçe , Polonya ekibi Wisla Can-Pack'ı deplasmanda 79-63'lük skorla mağlup etti ve seriyi 2-0'a getirerek Final Four'a yükseldi. Temsilcimiz evinde oynadığı ilk karşılaşmadan da 79-70'lik skorla galip ayrılmıştı. Fenerbahçe bu sonuçla üst üste 5. kez Final Four'a yükseldi. F.Bahçe'nin futbol, basketbol ve voleybolda mücadele eden diğer 3 takımı da Avrupa'da yoluna devam ediyor. UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1-0 yenen futbol takımı, çeyrek final için avantaj sağladı. Erkek basketbol takımı ise THY Avrupa Ligi'nde Rusya deplasmanında Lokomotiv Kuban'ı 55-52 yenerek, çeyrek finali garantiledi. F.Bahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı ise Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda Dinamo Moskova'yı ilk maçta 3-1 yenerek, Dörtlü Final'in kapılarını araladı.



Yıldırım final istiyor


Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1-0 mağlup ettiği maç sonrası başkan Aziz Yıldırım, idari menajer Hasan Çetinkaya'yı arayarak teknik heyet ve futbolcuları kutladı. Mehmet Topal'ın attığı gol sonrası tribünde yöneticilerle birlikte büyük bir coşku yaşayan Başkan Aziz Yıldırım, Braga maçı sonrası oyunculara “Çok iyi mücadele ettiniz. Karakterinizi ve kalitenizi ortaya koydunuz. İkinci maçta da aynı performansı sergilerseniz turu rahat geçeriz. Sizlere inanıyor ve güveniyorum. Sizlerden final istiyorum" ifadelerini kullandı.



Beklentileri karşılayacağım




F.Bahçeli Robin van Persie, taraftarların beklentilerinin farkında olduğunu ve bunu karşılamaya çalıştığını söyledi. Taraftarların kendisinden her maçta gol atmasını beklediğini belirten Hollandalı yıldız, "Ben de gol atmak için sahada elimden geleni yapıyorum. Daha fazla koşuyor, mücadele ediyorum. Özel çalışmalarla fizik kondisyonumu üst seviyeye çıkarmaya çalışıyorum. Taraftarların beklentileri bana inandıklarını gösteriyor" dedi.






#UEFA Avrupa Ligi
#Mehmet Topal
#fenerbahçe
#Avrupa Ligi Çeyrek Final
8 yıl önce