|

Grafite'ye Kartal pençesi

Raul'un Schalke ile anlaştığı haberleri üzerine siyah-beyazlılar rotayı değiştirdi. Yönetim, Wolfsburg'un golcüsü Grafite için girişimlere başladı. Alman ekibinden ayrılmak istediğini bildiren Brezilyalı yıldızın, transferinin yüksek ihtimal olduğu ileri sürüldü.

00:00 - 25/07/2010 Pazar
Güncelleme: 01:03 - 25/07/2010 Pazar
Yeni Şafak
Grafite'ye Kartal pençesi
Grafite'ye Kartal pençesi

UEFA Avrupa Ligi'nde Vikingur maçlarında atılan 7 gol de teknik direktör Bernd Schuster'i tatmin etmeye yetmedi. Bobo'yu yetersiz bulan Alman hocanın yönetimi santfor transferi için iyice köşeye sıkıştırdı. Bir süredir Real Madrid'in golcüsü Raul için temaslarda bulunan siyah-beyazlılar, İspanyol yıldızın Alman Birinci Ligi ekiplerinden Schalke ile anlaştığı haberleri üzerine rota değişikliğine gitti. Beşiktaşlı yöneticilerin F.Bahçe ve G.Saray'ın da gündeminde yer aldığı belirtilen Wolfsburg'un gol ayağı Grafite için girişimlere başladığı öğrenildi. Brezilyalı yıldızın takımdan ayrılmak istemesi, Beşiktaşlı yöneticilerin iştahını kabarttı. Siyah-beyazlıların Grafite'nin menajeri ile görüştükleri, kendisiyle prensipte anlaşma sağladıkları kaydedildi. Brezilyalı yıldızın transferinde tek engel, yüksek bonservis maliyeti. Kulübü Wolfsburg daha önce, futbolcularına talip olan F.Bahçe yönetiminden 19 milyon euro bonservis bedeli talep etmişti. Siyah-beyazlıların Bern Schuster aracılığıyla Wolfsburg'lu yöneticilerle temas kurdukları ve bu bedeli indirmek için pazarlık yaptıkları belirtildi. Qurasme'nın transferi için İnter'e 8 milyon euro bonservis bedeli ödeyen siyah-beyazlılar, Grafite için Alman yöneticilerin istediği rakamı aşağı çekmeye çalışıyorlar. Pazarlığın olumlu sonuçlanması halinde Grafite'nin, Beşiktaş'a gelmesinin yüksek olasılık olduğu kaydediliyor.


Guti'ye özel uçak

İspanyol basını, "Guti" lakaplı Jose Maria Gutierrez Hernandez'in yarın Real Madrid ile sözleşmesini feshedeceğini ve salı günü Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in özel uçağıyla İstanbul'a gideceğini iddia etti. İspanyol basını, iki emektar futbolcu Guti ve Raul'un birer yıl kalan sözleşmelerini, gelecek pazartesi Real Madrid Spor Direktörü Jorge Valdano ile yapılacak toplantıdan sonra karşılıklı feshedeceklerini yazdı.


Q7'ye ilk fırça

Schuster, Vikingur maçının devre arasında Quaresma'yı daha fazla oyuna girmesi için sert bir şekilde uyardı. Alman hoca, maçın ilk yarısında erken gollere rağmen soyunma odasında Quaresma'ya, "Top sadece ayağına geldiğinde gözüküyorsun. Topsuz oyunda hiç yoksun. Kendini daha fazla göstermelisin" diye uyardı. Portekizli yıldız da bu uyarı sonrasında ikinci yarıda daha fazla kendisini gösterdi.


Hakem İspanyol Carlos Gomes

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemle turundaki rakibi Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile yapacağı maçları yönetecek hakemler belli oldu. İki takım arasında 29 Temmuz'da Prag'daki Letna Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak ilk maçı İspanyol Carlos Clos Gomez yönetecek. BJK İnönü Stadı'nda 5 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'de başlayacak rövanş maçında ise Belçikalı hakem Jerome Efong Nzolo görev yapacak.


Holosko 'A.Gücü' dedi

Bursaspor ve A.Gücü tarafından istenen Holosko tercihini Başkent ekibinden yana kullandı. Slovak futbolcu öncelikle Beşiktaş'ta oynamak istediğini ancak istenmediği yerde kalmasının mümkün olmadığını da belirterek, "Gitmem halinde tercihim A.Gücü. Orada arkadaşlarım var. Ama son karar Beşiktaş yönetiminindir" dedi.




14 yıl önce