|

Grupta liderlik şansı doğdu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova galibiyetin ardından Türkiye’nin 2018 Dünya Kupası finallerine katılma yolunda önemli bir fırsat yakaladığını söyledi. Tecrübeli teknik adam, grupta önlerindeki 3 maçın ikisini kazanmaları halinde finallere lider gidebileceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:25 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Grupta liderlik şansı doğdu
​Grupta liderlik şansı doğdu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova galibiyetini yorumladı; grupta İzlanda’nın Hırvatistan’ı mağlup etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tecrüseli teknik adam, grupta oluşan yeni puan durumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Grupta her şey bizim elimizde, kazanıyorsanız sorun yok. Mümkünse lider gitmeliyiz, eğer gidemiyorsak ikinci olarak gruptan çıkmalıyız. İzlanda'nın Hırvatistan'ı yenmesine çok sevindim. Ukrayna, izlanda ve Hırvatistan ikisinden birini yendiğimiz anda gruptan lider gitme oranınız yüksek. Birincilik şansı ortaya çıkmıştır. Biz en zor gruptayız. 5 puan gerideyken şu anda iki puan gerideyiz. Şu anda lider bitirebilir miyiz diye düşünüyoruz. inşallah bunu da başarabiliriz. Böyle bir şans açıldı. Ben çok neşeliyim, ben burayı çok zor görüyordum ama şu anda lider gitme şansımız var.”

İSİM VERMEDEN ARDA'YI AĞIR ELEŞTİRDİ

Fatih Terim, milli takımda yaşanan sorular nedeniyle şu açıklamayı yaptı: 2016'da bir takım şeyler yaşandı. Bu sadece prim değildi. Biz toplandıkda hep beraber, Yıldırım Bey ve arkadaşlarımız, Burak'a prim vermeyelim mi dedik. Sadece prim değil, bir çok şey yaşandı. Orada yaşanan şeylerin, bizim için somut, sizin için soyut olmasıydı. Çünkü, biz yaşadık, biz biliyoruz. Oradakiler sadece primle ilgili değildi. Orada antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi. Siz çektiniz, anlatmanın manası yok. Döndükten sonra da hiç kimsenin bilmediği, hiç kimsenin duymadığı şekilde ben bir kadro açıkladım. Bazı arkadaşlar yoktu. Çünkü muhakkak oyuncular çok önemlidir, oyuncular büyük oyunculardır, ama bir yerde de ilkeler, disiplin ve yahut herkesin kendini bilmesi çok önemlidir. En büyük sıkıntı şudur, milli takımı kulüp takımı haline getirmek zorundasınız. Ancak başarıya bu şekilde ulaşırsınız."

#Fatih Terim
#Kosova
7 yıl önce