|

G.Saray Avrupa şampiyonu

Basketbolda Galatasaray Odeabank, Eurocup finalinde Strasbourg'u yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Eurocup'ı müzesine götüren Galatasaray, erkekler basketboldaki ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak tarihe geçti

Yeni Şafak ve
03:00 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:14 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası (Eurocup) finali ikinci maçında Fransız temsilcisi Strasbourg'u 78-67 mağlup ederek şampiyon oldu. Fransa'daki ilk maçı 66-62 kaybeden sarı-kırmızılılar, Abdi İpekçi'de rakibi karşısında baştan sona üstünlüğünü korudu. Eurocup'ı müzesine götüren Ergin Ataman'ın öğrencileri, Galatasaray'a erkekler basketboldaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirerek tarihe geçti. Cimbom, THY Avrupa Ligi'ne de doğrudan katılım hakkı kazandı. Tarihi finalde McCollum ve Lasme 16'şar sayıyla yıldızlaştılar. Taraftarların müthiş desteğini arkasına alan temsilcimiz, ilk çeyreği 25-16 önde bitirdi. İkinci çeyrekte toparlanan ve özellikle savunmasını sertleştiren Fransız temsilcisi,bir ara farkı 3 sayıya kadar indirdi, devreyi Galatasaray, 43-35 üstün tamamladı. Üçüncü çeyreği de 61-54 önde tamamlayan sarı-kırmızılılarda son çeyrekte McCollum, damga vurdu. Çeyreğin başında üst üste bulduğu 5 sayıyla skoru 66-56 yaptı. Son anlarda kaptan Sinan Güler'in liderliğinde kontrolü elinde tutan G.Saray Odeabank, Strasbourg'u 78-67 yenerek Eurocup şampiyonu oldu.



Maçı Bakan Kılıç ve Özbek birlikte izledi






Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, karşılaşmayı tam kadro takip ederek basketbol takımına destek verdi. Başkan Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, protokol tribününden karşılaşmayı izledi. Kulüp eski başkanlarından Faruk Süren ile Duygun Yarsuvat da müsabakayı takip etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, müsabakayı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bartomeu ile birlikte izledi.



Maç öncesi kareografi yapıldı






G.Saray Odeabank-Strasborug müsabakanın başlamasından saatler önce tribünleri doldurmaya başlayan taraftarlar, bir de kareografi sergiledi.







Geniş güvenlik


G.Saray Odeabank-Strasbourg maçı nedeniyle Abdi İpekçi Arena'nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Girişte taraftarların biletleri kontrol edilirken, tek tek üst araması yapıldıktan sonra oluşturulan koridorun içerisine gönderildi. Salon içinde de polis ve özel güvenlik elemanları görev yaptı.







Küçük Yusuf üçlü çektirdi


Galatasaray Odeabank'ın daha önce bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında 1 günlük sözleşme imzaladığı 9 yaşındaki Serebral Palsi hastası Yusuf Okur, final maçı öncesi sahaya çıktı. Parkeye çıkan küçük taraftara tribünlerden sevgi gösterilerinde bulunulurken, Yusuf Okur taraftarlara üçlü çektirdi.



Taraftarlar salona sığmadı


Galatasaray'ın ULEB Avrupa Kupası finali rövanş maçında Fransa temsilcisi Strasborug karşılaştığı maça sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi; Abdi İpekçi Arena'nın tribünlerini tamamen doldurdu. Yaklaşık 12 bin 500 kişi kapasiteli salon dolarken, tribünlerde yer kalmadı. Salonun dışında binlerce kişi ise maça giremeden geri döndü. Karşılaşmayı yaklaşık 100 kadar Fransız taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.






#Galatasaray Odeabank
#Eurocup
8 yıl önce