|

G.Saray'da Dembele sesleri

Kadrosunu gelecek vaad eden yetenekli isimlerle güçlendirmek isteyen Galatasaray, Fulham'ın 19 yaşındaki forveti Moussa Dembele'yi listesine aldı. Sportif AŞ'nin başına geçen Alp Yalman ve sportif direktör Cenk Ergün, İngiltere'de bu işi bitirmek istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 03:11 - 7/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Yeni sezona kadrosunu güçlendirerek girmek isteyen Galatasaray'ın takviye yepmayı planladığı bölgelerden birisi de forvet hattı. Gelecek sezon, geride kalan sezonda olduğu gibi gol yollarında sıkıntı yaşamak istemeyen sarı-kırmızılı yönetim, UEFA Finansal Fair-play kuralları nedeniyle hem gelecek vaad eden hem de takıma katkı verecek isimler üzerinde duruyor. Bu anlamda öne çıkan futbolcunun ise İngiltere Championship ekiplerinden Fulham'ın 19 yaşındaki forveti Moussa Dembele olduğu kaydedildi.



İLK TEMASLAR OLUMLU GEÇTİ


Sportif Direktör Cenk Ergün'ün, yakın geçmişte yaptığı Londra seyahatinde 19 yaşındaki Dembele'nin menajeri ile ön görüşmede bulunduğu ve olumlu cevap aldığı öğrenildi. Dembele, aynı zamanda Fransa U20 Milli Takımı'nda da yer alıyor ve Football League Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'ne aday gösterilmişti. Sportif A.Ş'de göreve başlayan Alp Yalman ile Cenk Ergün ikilisinin Londra'da temaslarını hızlandırarak transferi sonlandırmak için harekete geçtikleri de ifade edildi. İki isim ayrıca bonservisi Manchester City'de olan Boşnak golcü Edin Dzeko ve Barcelona'nın 2 yıldır Ada kulüplerine kiraladığı ön libero Alex Song için de transfer görüşmelerini noktalama amacında.



Neustadter'de rakip Lucescu


Sarı-kırmızılılar, listesine aldığı Schalke'nin Rus stoperi için Mircea Lucescu ile karşı karşıya kaldı. Sezon sonunda G.Saray yerine Rus ekibi Zenit'e giden Rumen hoca da Neustadter'e talip





Bu sezon ligde gol yeme (48) rekoru kıran G.Saray'da futbolun yeni patronu Alp Yalman, transferde önceliği savunmaya verdi. Schalke ile sözleşmesini uzatmayan 1.90'lık Roman Neustadter listenin ilk sırasına yazıldı. Ancak bu transferde sarı-kırmızılıların ciddi bir rakibi bulunuyor; o da Lucescu'yu takımın başına getiren Rus ekibi Zenit. Futbol altyapısını Almanya'da alan Ukrayna doğumlu Neustadter bizzat Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in devreye girmesiyle jet hızıyla Rus vatandaşlığını aldı. Rusya Milli Takımı'nda da oynamaya başlayan 28 yaşındaki uzun boylu stoperi Zenit de kadrosuna katmak istiyor. UEFA'nın Finansal Fair Play kıskacında olan ve bütçesini yüzde 20 azaltacak G.Saray, bonservisi elinde olduğu için Neustadter için şartlarını zorlayacak. Chedjou ile sözleşme uzatmayı düşünmeyen sarı-kırmızılılar Neustadter'in hava toplarındaki sorunu çözeceğine inanıyor.



Podolski Maya'sına kavuştu




G.Saray'da forma giyen Almanya Milli Futbol Takımı oyuncusu Lukas Podolski, ikinci kez baba oldu. Sosyal medyadan kızını öperken bir fotoğraf da paylaşan Podolski, Almanca olarak da "Köln'lü bir kızın gururlu babası" ifadesini kullandı. Podolski, Bild gazetesine yaptığı açıklamada kızına Maya ismini verdiklerini söyledi.



Zekeriya Öz ihraç edildi


Bir dönem özel yetkili Cumhuriyet savcısı olan ve yurt dışında kaçak bulunan Zekeriya Öz'ün Galatasaray'dan ihracı resmiyet kazandı. Sarı-kırmızılı kulübün üyeliğinden çıkarılması için Adnan Öztürk tarafından disiplin kuruluna yapılan başvuru süreci tamamlandı. Galatasaray Kongre üyeliğinden ihraç edilen Öz'le ilgili alınan kararı yönetim onayladı.





#Galatasaray
#Cenk Ergün
#Moussa Dembele
#Lukas Podolski
8 yıl önce