|

G.Saray'dan son dakika bombası

Galatasaray, 7. transferini Almanya'dan yaptı. Sarı-kırmızılı yönetim, daha önce de gündeme gelen tecrübeli yıldız Kevin Grosskreutz'u akşam saatlerinde İstanbul'a getirdi. Sağlık kontrolünden geçen kanat oyuncusu, sözleşmeye de imza attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 03:09 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Yeni sezon öncesi yaz transfer döneminde Bilal Kısa, Lukas Podolski, Carole, Jem Karacan, Rodriguez ve Cenk Gönen'i transfer eden Galatasaray, transferin son gününde hareketli saatler yaşadı. Sarı-kırmızılılar, Borussia Dortmund forması giyen Kevin Grosskreutz'i renklerine bağlarken, 27 yaşındaki kanat oyuncusunu dün akşam saatlerinde İstanbul'a getirdi. Transferin son gününde takıma takviye yapması beklenen Galatasaray, kanat oyuncu arayışlarını sonlandırdı. Daha önce de gündeme gelen Grosskreutz ile olan temaslarını sıklaştıran sarı-kırmızılı yönetim, Alman kulübü ile el sıkıştı; oyuncuyu bonservis bedeli karşılığında renklerine bağladı. Akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Alman yıldız, jet hızıyla sağlık kontrolünden geçirildi ve transferin son saatlerinde kendisini G.Saraylı yapan sözleşmeye imza attı. Sağ ve sol bek, sağ ve sol açıkta forma giyebilen Grosskreutz'un Borussia Dortmund ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu.



G.SARAY'I YAKINDAN TANIYOR


Kevin Grosskreutz, gün içinde bir arkadaşının İnstagram hesabından yaptığı “Yeni takımında başarılar dilerim” paylaşımını beğenirken, bu durum, ayrılığın ilk habercisi oldu. Bu esnada G.Saray yönetimi de oyuncunun menajeri ve Borussia Dortmund Kulübü ile pazarlık masasındaydı. G.Saray'ı yakından tanımasıyla bilinen Grosskreutz, Borussia Dortmund'un geçen sezon sarı-kırmızılı takımla oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında “G.Saray dünyaca tanınan, önemli bir marka. Bunu Türk arkadaşlarımdan çok iyi biliyorum. Büyük taraftar gücü var. Türkiye'de UEFA Kupası'nı almış tek takım” ifadelerini kullanmıştı.



Türk mahallesinde büyüdü Kalede bile oynadı


G.Saray'ın Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı orta saha oyuncusu Kevin Grosskreut, dün akşam İstanbul'a geldi. 27 yaşındaki orta saha oyuncuyu havalimanında sarı-kırmızılı taraftarlar karşıladı. Grosskreut dün akşam özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçtikten sonra sözleşme imzaladı. Türk mahallesinde büyüdüğünü, birçok Türk arkadaşı olduğunu kaydeden Grosskreutz, kendini Türk kültürüne yakın olarak hissettiğini dile getirmişti. Teknik direktör Jürgen Klopp'un Dortmund'a kazandırdığı yeteneklerden 27 yaşındaki yıldız, hemen her bölgede görev yapmasıyla ünlü. Almanya Milli Takımı ile Dünya şampiyonluğu yaşayan Grosskreutz, sağ ve sol bekte, orta sahanın her bölgesinde görev yaptı; hatta 2013 yılında Hoffenheim maçında kaleye bile geçti.



Melo İnter'de


İtalyan ekibi İnter, transferin son gününde G.Saray'ın kapısını çaldı; aylardır beklenen Melo transferi son temaslar sonrası gerçekleşti.



Galatasaray'ın son dakika sürprizleri Grosskreutz ile sınırlı değildi. Yaz transfer dönemi boyunca İnter ile transfer pazarlığında olan Felipe Melo, transferin son gününde İtalyan kulübüyle el sıkıştı. Geçtiğimiz haftalarda Galatasaray ile sözleşmesini 3 yıl daha uzatan Brezilyalı yıldız, buna rağmen devam eden görüşmeler neticesinde İnter'in oyuncusu oldu. Galatasaray, Melo'nun İnter'e transferi karşılığında 3.7 milyon Euro bonservis bedeli elde edecek; bonuslarla birlikte bu rakam 5.2 milyon Euro'ya çıkacak.


G.Saray'da bu yıl için 3.1 milyon Euro'ya oynayacak Melo'nun yenilenen sözleşmesinde gelecek sezondan itibaren yıllık ücreti 2.6 milyon Euro olarak belirlenmişti. Bu anlaşmaya rağmen İnter Teknik Direktörü Roberto Mancini, “Melo defterini henüz kapatmadık. Transferde önemli gelişmeler olabilir” diyerek transfer sürecinin devam ettiğini belirtmişti. İnter, transferin son gününde Galatasaray'ın kapısını çaldı ve son teklifini iletti; sarı-kırmızılı yönetim de oyuncunun da takımdan ayrılmak isteğini göz önünde bulundurarak transfere onay verdi.





#Kevin Grosskreutz
#galatasaray
#Şampiyonlar Ligi
#telles
9 yıl önce