|

Gücünüzü değil aklınızı kullanın

Trabzonspor Teknik Direktörü, idmanlarda futbolcularını, “Rakibe kendisini asla teslim etmeyin, sürekli hareketli olun. Hareketleri ezbere yapmayın, düşünerek ve görerek oynayın. Karşınızda kimin olduğu önemli değil” şekilde motive ediyor

Kamil Anahar
00:00 - 21/07/2010 Çarşamba
Güncelleme: 02:05 - 21/07/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Gücünüzü değil aklınızı kullanın
Gücünüzü değil aklınızı kullanın

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenmanlarda futbolcular kadar ter akıtırken, taktik antrenmanlarda da onlara sürekli uyarılarda bulunuyor. Oyuncularına, “Rakibe kendinizi asla teslim etmeyin sürekli hareketli olun” diyen Güneş, takımından oyun içinde olabilecek değişimlere hazır olmasını istedi. Tecrübeli teknik direktör, yapılan taktik çalışmalarında oyuncularına hitaben, “Değişime hazır olun ve akıcı oynayın. Gücünüzü değil aklınızı kullanmanızı istiyorum. Rakibe kendinizi asla teslim etmeyin sürekli hareketli olun. Hareketleri ezbere yapmayın, düşünerek ve görerek oynayın. Karşınızda kimin olduğu önemli değil. Planlı organizasyonlar yaparak rakibe oyununuzu kabul ettirin” şeklinde konuştu.

Bu arada Başkanı Sadri Şener'in Hollanda- ya gelerek, takımın akşam yapacağı antrenmanı izlemesi bekleniyor. Şener'in golcü transferi konusunda teknik heyet ile değerlendirmeler yapacağı, Panteliç'in menajeriyle bir araya geleceği öğrenildi. Öte yandan Trabzonspor”un transfer listesinde yer alan golcü Pantelic, attığı gollerden çok skandalları konuşuluyor. Yönetimin ısrarla kadrosuna katmak istediği bu oyuncu 11 yılda 11 kulüp değiştirmiş. Trabzonspor'u kullanarak taliplilerinin kendisi için fiyat yükseltmesini sağladığı belirtilen Pantelic”in sigara bağımlısı olduğu konuşuluyor.


Ünal Karaman futbolcu avında

Günlerdir Brezilya'da kamp kuran Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Ünal Karaman ve İzleme Komitesi Üyesi Hüseyin Tok, 16-18 Temmuz tarihlerinde 2 maç izledi. Brezilyalı futbolculardan ASA forması giyen Luis Severe Junior, oynanan Brasiliense maçında attığı 2 gol ve attırdığı 2 golle adeta yıldızlaşırken, Karaman ve Tok ikilisini de mest etti. Karaman, henüz 20 yaşında olan futbolcuyu 24 Temmuz'daki Sao Caetano maçında bir kez daha izleme karara aldı.


Bugünkü rakip Standard Liege

Trabzonspor, Hollanda kampında bugün Belçika'nın Standard Liege takımı ile karşılaşacak. Bordo-mavililer saat 20.00'de Belçika'da yapacağı maç ile hazırlık kampındaki 4. maçını oynayacak. İlk hazırlık maçında Almanya'nın 5. Lig takımlarından Wegberg'i 5-0 yenen, ikinci hazırlık maçında Porto'ya 1-0 yenilen Trabzonspor, üçüncü maçında Almanya'nın 5. Lig ekibi Fortuna Köln'ü 5-0 mağlup etmişti.



14 yıl önce