|

Hayalimin peşinden koşuyorum

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Eren Derdiyok, çocukluğunda hep futbolcu olmayı düşlediğini belirterek, “Topla yatar topla kalkardım. Tek hayalim futbolcu olmaktı. Şimdi de onu yapıyorum” dedi. Eren, Türk Milli Takımı'ndan teklif gelmediği için İsveçre'nin teklifini kabul ettiğini de söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 01:15 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Eren Derdiyok
Eren Derdiyok

Galatasaray'ın Türk asıllı İsviçreli oyuncusu Eren Derdiyok, Galatasaray Dergisi'nin kasım sayısına milli takım tercihinden kendi performansına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.



Futbola başlama hikayesini anlatan 28 yaşındaki forvet, "Topla yatar topla kalkardım. Sabah 8'de okulda ders başlayacaksa 7'de okulda olur turnuva yapardık. Sonra terli şekilde derse girerdik. Hep futbolcu olmanın hayalini kurardım. Fakat o zamanlar bilgimiz olmadığı için belki futbol dışında da meslekleri vardır diye düşünüyordum" dedi. Hem İsviçre hem de Türkiye'ye iyi uyum sağladığını ifade eden Eren, "İsviçre zaten zor bir ülke değil. Herkesi rahat bırakıyorlar. Ne azını ne fazlasını isteyen bir karaktere sahipler. Türkiye için de zaten bu kültürün içinde büyüdük. İsviçreli arkadaşlarla dışarı çıkınca 'Hesap bende' deyince şaşırıyorlardı. Ama onların da algısı değişti. Bir sonraki gidişimizde 'Geçen sefer sen ödemiştin bu kez bende' diyorlar" diye konuştu. Eren, büyük takımda oynamanın en büyük zorluğunun galibiyetten başka bir sonucun başarı olarak görülmemesi olduğunu kaydetti.



TEKLİF GELMEYİNCE İSVİÇRE'Yİ SEÇTİM


İsviçre Milli Takımı formasını giymesi ile ilgili soru üzerine Eren, "Benim çıkışım hızlı olduğu için İsviçre alt yaş milli takımları hemen çağırdı. Orada da iyi bir performans göstermiştim. 6 maçta 9 gol kaydettim. Bundan sonra Türkiye, Ümit Milli Takım için seçmelere çağırdı. Burada da 50 oyuncu çağırıyorlar, belki 1-2 isim aradan seçiliyor. O dönem İsviçre alt yaş kategorilerinde banko oynuyordum. Seçmelerde kime neyi ispatlamam gerekiyor diye düşündüm. Sonuçta ben İsviçre'de büyüdüm. Teklif gelince kabul ettim. İsviçre beni ilk olarak İngiltere'ye karşı Wembley'de oynamak üzere A takıma çağırdı. Elimde başka bir seçenek de yokken böyle bir karar verdim" cevabını verdi. Teknik direktör Jan Olde Riekerink ile çok iyi ilişkileri olduğunu belirten golcü oyuncu, "İlk geldiğimde uyum konusunda zorlandım. Bu dönemi aşmamda payı büyük oldu" diye konuştu.







O kendi işine baksın


Galatasaray'da Wesley Sneijder krizi bitmek tükenmek bilmiyor. Sarı-kırmızılı takımın Başakşehir'e 2-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası Hollandalı futbolcu mağlubiyetin nedenlerini sorulması üzerine, “Bunu bana değil diğerlerine sorun. Böyle oynarsak kazanmamız imkansız” açıklaması futbolculardan sonra yönetimin de tepkisini çekti. Futbol Şube Sorumlusu Levent Nazifoğlu, Sneijder'e sert bir cevap vererek, "Sneijder başkalarını suçlamadan önce kendisine bakması gerekiyor. O kendi işine bakacak, kimseye karışmayacak” serzenişinde bulundu.


#Galatasaray
#Wesley Sneijder
#Eren Derdiyok
8 yıl önce