|

'Hayatıma son vermeyi bile düşündüm'

Uzun yıllar er meydanlarında alt boylarda şampiyonluklar yaşayarak başaltı boyuna ulaşmayı başaran, geçtiğimiz yıl talihsiz bir olay neticesinde cezaevine giren Hasan Borucu, Adalet Bakanlığı'ndan aldığı özel izinle Elmalı Güreşleri'nde yerini aldı ve başaltında ikinci olmayı başardı.

Yeni Şafak
11:02 - 7/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:09 - 7/09/2015 Pazartesi
IHA

Cezaevi koşullarında çok fazla antrenman yapamadığını belirten Hasan Borucu, “Cezaevinde pek antrenman olanağımız olmadı. Kırkpınar'dan önce 20 gün antrenman yapabildim. Elimizden geldiğince çalıştık. Ondan sonra Kırkpınar yolculuğumuz başladı. Kırkpınar'da da elimizden geleni yaptık. 1 saat 40 dakika güreş yaptım ama üçüncü ihtarı alınca hükmen yenildim. Güreş benim hayatım. Cezaevine ilk girdiğimde çok zor zamanlar yaşadım. Özgürlüğüm elimden alınmıştı. Bu da güreşin elimden alınması demekti benim için. Hayatıma bile son vermeyi düşündüm. Daha sonra güreş için yaşamaya karar verdim çünkü güreş hayatta en zevk aldığım, beni en mutlu eden şey" dedi.



Genç sporcu şöyle devam etti: "Gerekli izinleri alarak güreşmeye devam ediyorum. Bana izin vererek buralara gelmemi sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Burada Allah nasip ederse elimden geleni yapıp güreşlerde derece yapmayı istiyorum. Uzun yıllar bu sahalarda çok başarılı işler yaptım. Kırkpınar'da 5 kere birinciliğim var. Allah nasip ederse 19 Şubat'ta çıkıyorum. Daha iyi yerlere geleceğim inşallah. Hedefim Başpehlivan olup Altın Kemer'i almak."



Borucu, Elmalı'da başaltı boyunda 65 sporcu arasında ikinci olmayı başardı. Genç pehlivan finalde, Kırkpınar'da da kendisini mağlup eden Turan Balaban'a yenildi.




#Yağlı Güreş
#Pehlivan
#Hasan Borucu
#Antalya
9 yıl önce