|

'Hayatımda tazminat almadım'

Türkiye'nin Ukrayna ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından konuşan teknik direktör Fatih Terim ilginç açıklamalar yaptı. Tecrübeli teknik adam son zamanlarda basında gündeme gelen sözleşmesiyle ilgili de sert çıktı.

Yeni Şafak
09:05 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 06:24 - 7/10/2016 Cuma
DHA
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takımla 4 kez Avrupa Şampiyonası'na giderken Dünya Kupası'na hiç katılamadı.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takımla 4 kez Avrupa Şampiyonası'na giderken Dünya Kupası'na hiç katılamadı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna ile 2-2 berabere kalınan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı.



'Oyuncuları olayların tesirinden kurtaramadık'

2-2 sona eren Ukrayna maçından sonra oyuncularla bir araya geldiklerini ve ilk yarıyı anlamaya çalıştıklarını belirten Terim konuşmasına şöyle devam etti:


  • "Maç bittikten sonra bütün ekibimle benim odamda toplandık. Ben bahanelere sığınmam. Oyuncularımı baskıdan veya olayların onlara tesirinden kurtaramadık. Ben ona yoruyorum. İlk 45 dakika oyuna bakarsak, benim hiç böyle bir takımım olmadı. Birtakım şeylerden demek ki koruyamadık. Onları kenara alamadık. Ne kadar uğraşsak etkileniyorlar demek ki."
'Oyuncularımı geri döndükleri için tebrik ediyorum'

İkinci yarı orta saha zafiyetini halletmek için harekete geçtiklerini bunun da doğru olduğunu belirten Terim şu ifadeleri kullandı:


  • "Yılmadan devam ettik. 2-2yi bulduk. 3-2yi bulabilirdik. Çok önemli kazandığımız frikikler var, ama olmadı. 2-0dan 2-2ye gelmesi iyi, kendi sahamızda puan kaybetmek kötü. Oyuncularımı geri döndükleri için kutluyorum. Bu haftanın sonunu galibiyetle kapatırız inşallah."
  • Kendisi oynasa bu durumdan etkilenenip etkilenmeyeceği sorulan Terim, "Ben de oynasam etkilenirdim. Ama çok entresan bir şey. Her maçtan önce bir şey olabilir mi? Buna tesadüf demeyeceğiz herhalde. Hepimiz çok seviyoruz ya milli takımı."
Oynatmak istediğim futbol ikinci yarıdaki futbol

Terim, oynatmak istediği futbolun bir kısmını 2. yarı gördüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:


  • "Bir yandan kaybetmemeye, bir yandan da kazanmaya çalışıyoruz. Diğer yandan takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bir grup geliyor. Bundan emin olabilirsiniz. Sahada basmadık yer bırakmayan, oyunu mümkünse rakip sahada oynayan. Eğer burayı asgari puan kaybetmeyle geçersek, müthiş bir takım olacak. Bundan şüphem yok."
'Mukavelemde ne var bilmiyorum'

Terim, "Bir gazetecinin sözleşmeniz sızdırıldı. Merak edip sormadınız mı nasıl oldu diye?" sorusuna, şöyle cevap verdi:


  • "Peki siz sormuyor musunuz, ya arkadaş her maç öncesi illa neden nasıl oluyor. Hedefiniz, gayeniz ne diye siz niye sormuyorsunuz? Benim hayatımda hiç iznim yok. Ben mukavelemde ne var bilmiyorum. Ben Adana 5 Ocak'ta imza attım. Ben yukarıda imza attım, aşağı maça gittim. Sonradan doldurdular. Kim ne yazdıysa benim haberim yok. Sorabilirsiniz. Ben hayatımda da hiç tazminat almadım. Hiç tazminat da koymadım. Mesele o değil ki. Mesele size sorduğum hiç kimseye olmayan, hiç bir ülkede eşi görülmeyen bu hadiseler maç öncesi sizce birer tesadüf mü? Bunu iyi analiz etmek lazım."

#Fatih Terim
#A Milli Futbol Takımı
#2018 Dünya Kupası Elemeleri
8 yıl önce