|

Haydi Fener tarih yazmak için

Basketbol THY Avrupa Ligi’nde üst üste üçüncü kez dörtlü finalde boy gösterecek Fenerbahçe, ilk maçında bugün İspanyol Real Madrid ile karşılaşacak. Dev organizasyonun diğer yarı finali CSKA Moskova ile Olimpiakos arasında oynanacak. Kazananlar Pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 08:28 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Haydi Fener tarih yazmak için
​Haydi Fener tarih yazmak için

Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Final heyecanı bugün İstanbul'da başlıyor. Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupasına Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Dörtlü Final'de Türkiye'yi Fenerbahçe temsil edecek. Fenerbahçe, bugün saat 21.30'da İspanya ekibi Real Madrid ile karşılaşacak. Organizasyonun ilk maçı ise saat 18.30'da oynanacak. Son şampiyon Rusya temsilcisi CSKA Moskova, Yunanistan'dan Olimpiakos'la finale çıkma mücadelesi verecek. İlk günün kazananları Pazar günü saat 21.00'de finalde Avrupa'nın en büyüğü olmak için parkeye çıkacak. İlk maçlarını kaybeden ekipler ise aynı gün saat 18.00'de üçüncülük karşılaşması oynayacak.

İstanbul'da düzenlenecek organizasyon 2 sezon önce Madrid'de yapılan Dörtlü Final'le birebir benzerlik gösteriyor. İspanya'nın başkenti Madrid'de 2014-15 sezonunda yapılan Dörtlü Final'de de Real Madrid ile Fenerbahçe, CSKA Moskova'yla ise Olimpiakos eşleşmişti. O dönem ev sahibi Real Madrid'ken şimdi Fenerbahçe seyirci avantajıyla mücadele edecek. Real Madrid, finalde o sezon Olimpiakos'u yenerek kupayı kazanmayı başarmıştı.

Fenerbahçe ile Real Madrid, Dörtlü Final'e birbirlerine 2. kez rakip olacak. İspanya temsilcisi, 2 sezon önce ev sahipliğini yaptığı organizasyonun ilk maçında Fenerbahçe'yi 96-87 yenerek finale çıkmış ve kupaya uzanmıştı. İki takım tarihlerine Dörtlü Final'de ikinci kez karşılaşacak ve bu sefer şartlar tam tersi durumda bulunuyor. Dörtlü Final İstanbul'da düzenleneceği için seyirci avantajı Fenerbahçe'nin yanında olacak.

CSKA Moskova, 5 yıl önce dramatik bir şekilde finalde kaybettiği Olimpiakos'tan aynı salonda rövanşı almak istiyor. Son şampiyon CSKA Moskova, 2011-12 sezonunda Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Dörtlü Final'in finalinde Olimpiakos'la karşılaştı. Maçın kontrolünü tamamen elinde bulunduran ve üçüncü çeyrekte 19 sayı öne geçen CSKA Moskova, beklemediği bir sonla karşılaştı ve bitime 0,7 saniye kala maçı 62-61 kaybetmişti.

F.Bahçe, basketbolda
ilk peşinde

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Fenerbahçe, kupayı İstanbul'da kaldırarak, tarihinde ilk kez şampiyon olmak istiyor. 1958'den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 11. sezonunu geçiren sarı-lacivertli ekip, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının ardından üst üste 3. kez Dörtlü Final'de yer alacak. Geçen sezon finale yükselen ve şampiyonluğu son saniyelerde kaçıran Fenerbahçe, İstanbul'da düzenlenecek organizasyonda taraftar avantajını da kullanarak, mutlu sona ulaşmayı hedefliyor. Normal sezonu 5. sırada bitirerek adını play-off'a yazdıran Fenerbahçe, Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımını eledi.


F.BAHÇE KADROSU
OYUNCULAR:
Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu,

Ahmet Düverioğlu, Barış Hersek, Egehan Arna, Berk

Uğurlu (Türkiye), Ekpe Udoh, James Nunnally (ABD),

Pero Antic (Makedonya), Bogdan Bogdanovic, Nikola

Kalinic (Sırbistan), Anthony Bennett (Kanada), Kostas

Sloukas (Yunanistan), Jan Vesely (Çekya), Luigi

Datome (İtalya)
BAŞANTRENÖR:
Zeljko Obradovic


#THY Avrupa Ligi
#Fenerbahçe
#Real Madrid
#CSKA Moskova
#Olimpiakos
7 yıl önce