|

Hem Kur'an kursu hem spor kulübü

Türkiye'de ilk defa bir cami ve Kur'an kursu derneği, spor kulübü kurdu... İstanbul Gaziosmanpaşa Pazariçi Mahallesi'ndeki kulüp gençlere boks ve karate branşlarında hizmet veriyor.

Yeni Şafak
17:48 - 2/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:02 - 2/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Pazariçi Camii ve Kur'an Kursu Derneği Spor Kulübü'nün başkanlığını eski milli boksör Mehmet Demirkapı yapıyor. Demirkapı ve yönetim kurulundaki yedi arkadaşının amacı gençliğe hem ilim hem de spor alanında hizmet vermek.



TEK Rumeli TV'den Erol Eftekin'in haberine göre kulüpte 10 tecrübeli antrenör gözetiminde boksta ve karatede 50'şer genç spor yapıyor.



Şimdilik iki branş

Kulüp yöneticileri şu anda imkanları kısıtlı olsa da hedeflerini büyük tutuyor. Gaziosmanpaşa Pazariçi Camii ve Kuran Kursu Spor Kulübü Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Demirkapı, hedeflerinin gençliği kötü alışkanlıklardan, kahvehane ve internet kafe köşelerinden kurtarmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gençlik maalesef zor durumda, uyuşturucu kullanan, alkol kullanan sayısı artmış, sigara kullanma yaşı düşmüş durumda. Biz de bunun önüne geçmek, hem dinini öğretip hem de gençliği bu alışkanlıklardan kurtarmak için spor yapmak gerektiğini, bu şekilde onlara yararlı olabileceğimizi düşündük ve böyle bir olaya girdik. Şu anda sadece karate ve boks dalında faaliyet gösteriyoruz, ilerleyen zamanlarda ekonomik durumumuzun değişmesi ve iyileşmesi durumunda futbol, voleybol, basketbol gibi spor dallarına girmeyi de düşünüyoruz."



Spor yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Mehmet Demirkapı, "Önce okul diyoruz. Derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi teşvik ödüllerimiz oluyor. Her yaştan sporcular buyursunlar gelsinler. Bize desteklerini esirgemeyen, kulübün kurulmasında büyük emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


#azariçi Camii ve Kur'an Kursu Derneği
#Boks
#Karate
#Mehmet Demirkapı
8 yıl önce