|

Her yerde zirvede

Geçen sezon Fenerbahçe ile girdiği rekabette şampiyon olan Beşiktaş, bu sezon ise Başakşehir'in önünde mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlılar, yarışın her kulvarında rakiplerine fark atarak, üst üste aldığı kupalarla hem 15. şampiyonluğunu elde etti hem de 3. yıldızını taktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 03:58 - 30/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Her yerde zirvede
Her yerde zirvede

Süper Lig'de 15. şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son iki sezonda lige damgasını vurdu. Beşiktaş, özellikle şampiyonluk mücadelesi verdiği Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı iki sezonda büyük üstünlük sağladı. Geçen sezon Fenerbahçe ile girdiği rekabette başarılı olarak şampiyon olan siyah-beyazlı takım, bu sezon ise Başakşehir'in önünde mutlu sona ulaştı. Beşiktaş, hem 15. şampiyonluğunu elde etti hem de 3. yıldızı taktı.

EN ÇOK GALİBİYET ALAN TAKIM OLDU

Geçen sezon 25 galibiyetle şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlılar, bu sezon ise bitime bir hafta kala 22 galibiyet aldı. İki sezonda 47 kez rakiplerini yenen Beşiktaş, en yakın rakibi Fenerbahçe'ye göre 8 maç daha fazla kazandı. Beşiktaş'ın yüksek galibiyet oranı yakaladığı bu iki sezonda Fenerbahçe iki farklı teknik adamla 39 galibiyet elde etti. Bu sezon siyah-beyazlı ekiple şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir ise 36 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Son sezonlarda düşüş yaşayan Galatasaray ise bu periyotta 31 galibiyette kaldı.

TOPLANAN PUANLARDA DA LİDER

Beşiktaş, en çok puan toplayan takım olarak da ligin zirvesinde yer aldı. Geçen sezon 79 puanla şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlı ekip, bu sezon ise 33. haftaya kadar 74 puan toplayarak ligin bitimine bir hafta kala mutlu sona ulaştı. Beşiktaş, bu iki sezonda 153 puan topladı. Fenerbahçe bu süreçte 135 puan, Başakşehir 129 ve Galatasaray da 109 puan elde etti. Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde hücumda da etkili bir performans sergiledi. Geçen sezon 75 golle ligin en golcü takımı olan siyah-beyazlı ekip, bu sezonun 33. haftasına kadar 69 gol atarak, unvanını korudu. Beşiktaş, bu iki sezonda toplam 144 gol attı.

İÇERİDE DIŞARIDA KAZANIYOR

Siyah-beyazlılar, Şenol Güneş ile iç saha performansında da rakiplerinin önünde olmayı başardı. Şampiyon olduğu iki sezonda evinde toplam 26 galibiyet alan Beşiktaş, 2 yenilgiyle sahasında en az mağlubiyet yaşayan takım oldu. Bu iki sezonda evinde 5 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, 83 puanla iç saha performansında zirvede yer aldı. Beşiktaş, evindeki maçlarda 78 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray rakip fileleri 75 kez havalandırırken, Medipol Başakşehir 72 ve Fenerbahçe 60 gol attı. Beşiktaş, deplasman performansında da rakiplerine zirveyi bırakmadı. Siyah-beyazlı ekip, Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde dış sahada rakiplerini 21 kez mağlup etti. 7 maçtan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 6 karşılaşmadan ise mağlup ayrıldı. 66 gol atan siyah-beyazlılar, 70 puanla deplasmanda en çok puan toplayan takım oldu.

LİDERLİĞE ALIŞTI

Siyah-beyazlılar, Güneş döneminde ligin lider takımı olarak öne çıktı. Geçen sezonki şampiyonlukta 29 hafta boyunca zirvede yer alan Beşiktaş, bu sezon ise 17 hafta lider kaldı. Elde ettiği şampiyonlukla bu sezonki liderlik haftasını 18 haftaya çıkaracak siyah-beyazlı ekip, 2 sezonda toplam 47 maçta zirveyi rakiplerine bırakmamış olacak. Bu iki sezonda Başakşehir ise, 15 hafta liderlik koltuğunda oturabildi.

#Beşiktaş
7 yıl önce