|

Ibrahimovic İngiltere yolunda

Sezon sonu Paris Saint Germain ile olan sözleşmesi bitecek olan Zlatan Ibrahimovic'in, yeni sezonda Premier Lig'de Arsenal, Chelsea ve Manchester United takımlarından birinin formasını giyeceği belirtildi.

Yeni Şafak
14:27 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 12:38 - 18/03/2016 Cuma
Diğer

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Zlatan Ibrahimovic, bu sezon Avrupa transfer gündeminden bir an olsun inmeyecek gibi gözüküyor. Sezon sonu PSG ile olan kontratı biteceği için herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmadan transfer yapabilecek olan İsveçli yıldız, Avrupa'nın büyük takımları tarafından yakından takip ediliyor.



Sporcope'un haberine göre İngiliz basınında Ibrahimovic gelecek sezon Premier Lig'de oynamaya hazırlanıyor. İsveçli forvetin PSG için kapıları tamamen kapatmasa bile İngiltere'ye transfer olmaya sıcak baktığı biliniyor.



Wenger Giroud ve Walcott'dan vazgeçti


Haberde ayrıca Ibrahimovic'in Arsenal'e önerildiği de iddia edildi. Son haftalarda gol yollarında sıkıntı yaşayan ve yarıştığı kulvarlardan teker teker kopan Londra ekibi, hücum hattına transfer yapmaya sıcak bakıyor. Ibrahimovic gibi yüksek kalibrede bir oyuncuyu bonservis bedeli olmadan transfer etme ihtimali Arsene Wenger'in iştahını kabartıyor.



Bu sezon isteneni verememeleri sebebiyle formalarını kaptıran Olivier Giroud ve Theo Walcott'tan sonra, Wenger ilk 11'de on aylık sakatlık sürecinden dönen Danny Welbeck'e şans vermeye başlamıştı.



Arsenal haftalık ücretinde zorlanabilir


Zlatan Ibrahimovic'in İngiltere Premier Ligi'nden tek talibi Arsenal değil. Ligin iki önemli takımı Manchester United ve Chelsea'nin de peşinde olduğu 34 yaşındaki yıldızın astronomik yıllık ücreti Arsenal'in genel transfer politikasına yakın görülmediği için İsveçli forvetin ekonomik sebeplerden dolayı bu iki takımdan birini seçebileceği de konuşuluyor.



İsveç Milli Takımı'nda 111 kez forma giyen Ibrahimovic, şu anda PSG'den haftalık 235 bin sterlin maaş alıyor. Arsenal'in maaş dağılımına bakıldığında zirvede bulunan Mesut Özil ve Alexis Sanchez'in yalnızca 140 bin sterlin kazandığı görülüyor. Bu da Arsene Wenger'in İsveçli yıldızı kadrosuna katmak istiyorsa kesenin ağzını açması gerektiği anlamına geliyor.







#arsenal
#walcott
8 yıl önce