|

İki yılda karate ordusu kurdu!

Karate Federasyonu tarafından Muş'ta iki yıl önce görevlendirilen Mehmet Topal, 300 öğrenciden oluşan bir 'karateci ordusu' kurdu.

Yeni Şafak
09:10 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:18 - 31/12/2014 Çarşamba
DHA

Muş Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde 2 yıldır çocuklara karate öğreten Mehmet Topal, sporcuların girdikleri her müsabakadan derece alarak ayrıldığını söyledi. Haftanın dört günü gruplar halinde her yaştan öğrencileri çalıştıran Mehmet Topal, ilk hedeflerinin önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda derece almak olduğunu belirtti.


Karate Federasyonu tarafından görevlendirildikten sonra Muşlu öğrencilerle tanıştığını aktaran Mehmet Topal, çocuk ve gençlerin çok başarılı olduğuna dikkat çekti. Mardin'de yapılan müsabakalardan 24 madalya ile döndüklerine ifade eden Mehmet Topal, "Sakaryada 28 Ocak'ta Türkiye Şampiyonası yapılacak. Bu yarışmalarda öğrencilerimizin derece almasını istiyorum. Karate çok zevkli bir spor. Ailelerin çocuklarını karate kursuna getirmesini istiyorum. Karate küçük yaşta kemik gelişimine ve sosyal gelişimlerine çok katkı sağlayacak bir spor" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Spor Şube Müdürü Hamdullah Kardaş, Karate Antrenörü Mehmet Topal'a başarılı çalışmasından dolayı teşekkür etti. Sporcuların derslerinde başarılı olduklarını söyleyen Hamdullah Kardaş "Kısa sürede gösterilen ilgi ve elde edilen başarıdan dolayı sevinçliyiz" dedi.
#Muş
#Karate
#Uzakdoğu Sporları
#Muş Karate Kursları
9 yıl önce