|

Islak imza

“Babam beni Florya’da defalarca izledi” diyen genç teknik adam, hem ağladı, hem ağlattı: “Biz G.Saray’ız, beraberiz bütünüz. Bundan sonra birlik ve beraberliği net bir şekilde ortaya çıkaracağız. Bu her zaman vardı ama bugünlerde sekteye uğramıştı”

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 22:38 - 1/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray’da teknik direktör Cesare Prandelli’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna geçen Hamza Hamzaoğlu, dün resmi sözleşmeyi imzaladı. 500 bin Dolar ücretle 6 aylığına göreve gelen 44 yaşındaki çalıştırıcı, tekrar G.Saray’da olmaktan çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Duygusal anlar yaşayan genç teknik adam, babasını 6 gün önce kaybetmesi de bu ruh halinde etkendi. Babasını kaybettiği günün akşamı teklif aldığını söyleyen Hamzaoğlu, "G.Saray için teklifi babamı kaybettiğim günün akşamı Anderlecht maçı sonrası Abdürrahim Ağabey arayarak bildirdi. Zor durumdaydık. Kızım da 'Kötü bir haber mi?' diye geldi. Daha sonra eşim de geldi" derken gözleri doldu. Sonra da babası için "Beni bu tesiste çok izledi (Florya Metin Oktay Tesisleri)" diyerek duygularını anlattı.  

TARAFTAR TAKIMA SAHİP ÇIKSIN

Hamzaoğlu'nun bu açıklamaları sırasında Abdurrahim Albayrak'ın da gözleri dolarken, sarı-kırmızılıların yeni teknik direktörü daha sonra "Biz Galatasaray'ız, beraberiz bütünüz. Aramızda yerli yabancı ayrımı yapamayız. Herkes G.Saray'ın başarısı için ortaya bir şeyler koymaya çalışıyoruz. Camiamızın, taraftarımızın tüm oyuncularımıza sahip çıkmasını bekliyorum. Bundan sonra birlik ve beraberliği net bir şekilde ortaya çıkaracağız. Bu her zaman vardı ama bugünlerde biraz sekteye uğramıştı. Bunun üstünü açıp tekrar ortaya çıkaracağız. Tribünlerin bize güzel destek olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Hamzaoğlu, G.Saray için kariyerini riske etmediğini de belirterek, "Arzurumuz uzun yılar bu kulübe hizmet etmek. Burada 10 yıllık kontratım da olsa küçük bir imada bulunulursa giderim" dedi.

BİZİMLE PARA KONUŞMADI

Abdurrahim Albayrak ise şöyle konuştu: “G.Saray camiası için hayırlı uğurlu olsun. Her iki taraf için de başarılı bir imza. Hamzaoğlu'nun ismini ilk açıkladığımda kimse itiraz etmedi. Bütün yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkes söylediğim isim üzerinde birleşti. Bu da beni çok mutlu etti. Hamzaoğlu, kendisini ispatlamış bir hocamız. Bizimle hiçbir şekilde para konuşmadı. Bize göstermiş olduğu sıcak ilişkiden dolayı teşekkür ediyorum."

Takıma hava ge ldi Yüzler gülüyor

Abdurrahim Albayrak, dünkü idmanda "Takıma yeni bir hava geldi. Çocukların yüzü gülüyor" dedi. "Prandelli ile  yolları ayırırsak, Hamza göreve gelecek diye hep aklımda  vardı" diyen Albayrak, "Sistemi  tutmayan bir İtalyan'dan sonra, başka İtalyan'ıgetirmek hataydı" ifadesini de kullandı.


Hocam o kalemi alma

Hamza Hamzaoğlu, sözleşmeyi Abdurrahim Albayrak’ın kalemiyle imzaladı. Genç çalıştırıcı, kalemi hatıra olarak alırken basın mensupları bu duruma karşı çıktı. Basın mensupları, Albayrak’ın Prandelli’ye kalem hediye etmesini, ardından yolların ayrıldığını anımsatırken Albayrak, bunun üzerine “O kalemi bana Prandelli verdi” esprisini yaptı. 


Sneijder’le sorun yok

Zamanında Sneijder’in koşmadığı yönünde eleştiriler yapan Hamza Hamzaoğlu buna da açıklık getirdi: “O söylediklerim Sneijder'le ilgili değil, düşünce tarzıyla ilgili. Mesleğini saygıyla yapan her oyuncu kıymetlidir. Sneijder de öyle. Belki biraz ileri gitmiş olabilirim o heyecanla. Sneijder ile sorunum yok.” 

İmza sonrası ilk idmanına çıkan Hamzaoğlu, Sneijder ile görüştü, 'sorun yok' sözünü ispatladı.

Hedef mevcut kadroyla en iyisi

"Devre arasında transfer ihtiyacı olup olmayacağını bu süreçte değerlendireceğiz. Mevcut kadroyla en iyisini yapmaya çalışacağız. Bundan önceki takımlarımda 4-2-3-1 oynuyordum. Sistemler hiçbir zaman kalıcı değildir. Belki birçok maça çift forvet çıkarız."


 


Taffarel’e 'hayır' demeyiz

"Taffarel kaleci antrenörü olacak. Taffarel gibi önemli bir ismin bizim kadromuzda bulunması beni mutlu eder. Taffarel'e hayır demeyiz. Amacımız G.Saray'a hizmet."

#Galatasaray
#teknik direktör
#Hamza Hamzaoğlu
9 yıl önce