|

İstanbul'da karate şöleni

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, yarın İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayacak. 4 gün sürecek turnuvayı sporseverler ücretsiz izleyebilecek. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirterek, "Tüm kategorilerde madalya bekliyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2015 Wednesday
Güncelleme: 22:21 - 17/03/2015 Tuesday
Yeni Şafak

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, 19-22 Mart tarihlerinde İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek. Yarın başlayacak şampiyona öncesi Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) bir basın toplantısı düzenleyerek hedeflere değindi; genel klasmanda birinciliği hedeflediklerini kaydetti. Son yıllarda karatenin ivme kazandığını vurgulayan Delihasan, "Yıllardır bu başarıyı belli standartlarda tutmayı başarıyoruz. Türkiye'de 2000 yılında Avrupa Şampiyonası yapılmıştı. 15 yıl sonra 50'ncisini yapmak bize nasip oldu. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, başarılı oluruz" temennisinde bulundu. Delihasan, şampiyonanın 1. Avrupa Oyunları'nın kota müsabakası olduğunu vurgulayarak, "Avrupa Şampiyonası'nda kategorilerinde ilk 6'ya giren sporcular, Haziran ayında Azerbaycan'daki 1. Avrupa Oyunları'na katılacak. Ne kadar çok kota alırsak Avrupa Oyunları'nda o kadar çok madalya şansımız olur. Avrupa Şampiyonası'nda tüm kategorilerde madalya bekliyoruz" diye konuştu. 


47 ÜLKEDEN 495 SPORCU

Şampiyona direktörü Levent Aydemir, organizasyona 47 ülkeden 495 sporcunun kayıt yaptırdığını, katılımın 50 ülkeden 550 sporcuya ulaşmasını beklediklerini kaydetti. Organizasyonu, sporseverler ücretsiz olarak tribünden takip edebilecek. Şampiyonada yarın bireysel kata ve kumite mücadeleleri olacak. Organizasyonda Cuma günü takım elemeleri, Cumartesi günü bireysel finaller ve 22 Mart Pazar günü ise takım finalleri yapılacak. 


Hedef 12'de 12

Dünya ve Avrupa şampiyonu Serap Özçelik, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirterek, "İnşallah hem takım hem ferdi olarak zirvede oluruz" derken, Enes Erkan ise  tüm kategorilerde birinci olmak istediklerini söyledi, "Hedefemiz 12'de 12 yapmak" sözüyle iddiasını ortaya koydu. 

#karate
#şampiyona
#Sinan Erdem Spor Salonu
9 years ago