|

Kadir Özcan uğurlandı

Efsane isim, Yavuz Selim Stadı'nda düzenlenen törenden sonra, ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazıyla ebedi yolculuğuna çıktı

.
00:00 - 25/10/2013 Cuma
Güncelleme: 00:04 - 25/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kadir Özcan uğurlandı
Kadir Özcan uğurlandı

Trabzonspor'un peş peşe şampiyonluk yaşadığı dönemlerde kadrosunda bulunan efsane futbolcusu, 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, dün toprağa verildi. Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybederek Türk futbolunu yasa boğan Özcan için dün Yavuz Selim Stadı'nda tören düzenlenirken ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla da naaşı toprağa verildi. Kadir Özcan'ın naaşı stadın ortasına 1461 Trabzonlu futbolcular ve teknik heyetin omuzlarında getirildi. Trabzonspor'da beraber forma giydiği eski futbolcu arkadaşları, antrenörler, futbolcular, Trabzon siyaset, spor ve iş dünyasının önemli isimleri törende yer aldı.

Törenin ardından Özcan için doğum yeri olan Akçaabat ilçesindeki Ak Camii'nde ikindi namazının müteakiben cenaze namazı kılındı. A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Milli Takım ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, futbolcular, takım arkadaşları, ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Tabutu, Terim ile 1461 Trabzon oyuncularının omuzunda caminin yakınındaki Dürbinar Mezarlığı'na götürüldü. Kadir Özcan'ın cenazesi burada, dualarla toprağa verildi.

Baba nerede Yakubu?

Kadir Özcan'ın kızı Çisem Karapeçe 1461 Trabzon takımı oyuncusu Shaibu Yakubu'ya sarılarak, 'Baba nerede Yakubu? Babam seni buraya getirmek için ne kadar uğraştı. Bak şimdi o gitti, sen buradasın' diyerek göz yaşı döktü.

Güneş: Kitap olur

Şenol Güneş, birlikte ter döktüğü Özcan için 'Kadir'i anlatmak kitaplara sığmaz. Arkadaşı kırmızı kart gördüğünde; kendisi de kırmızı kart görüp peşine giden bir insandı' dedi.

İzinden gideceğiz

Törende konuşan 1461 Trabzon takım kaptanı Barış Memiş, hocalarının dediklerini yapmaya, onun yolundan gitmeye devam edeceklerini belirtti.


11 yıl önce