|

Kaostan Fener çıktı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Süper Lig'de uzun yıllar unutulmayacak bir derbi maç oynandı. Hakem Ali Palabıyık’ın kararlarıyla damga vurduğu gecede 5 kırmızı kart, 2 penaltı vardı. 3 golün atıldığı mücadelede; Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 02:50 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Kaostan Fener çıktı
​Kaostan Fener çıktı

Süper Lig'in 6. haftasında oynanan derbi mücadelesinde Fenerbahçe, evinde ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 yenerek 12 yıllık yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu sonucun ardından zirve ile puan farkını maç fazlasıyla 2 puana indiren sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri penaltıdan Giuliano ve Janssen kaydederken siyah-beyazlıların tek sayısı Babel'den geldi. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu. 19. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza sahası içine yaptığı ortada Medel'in Janssen'e yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Giuliano, sarı-lacivertlileri öne geçiren golü kaydetti:1-0. 30. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. 34. dakikada Valbuea'nın sağ kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içinde topla buluşan Ozan'ın volesi yerden sekip üst direği sıyırarak auta gitti. 60. dakikada Atiba'nın kafa pasında topu ağlara gönderen Negredo ofsayta takıldı. 65. dakikada Oğuzhan'ın sağdan kullandığı kornerde altıpasın gerisinden Cenk Tosun'un kafayla vurduğu topu kaleci Kameni son anda güçlükle kornere tokatladı. 76. dakikada Fenerbahçe, Ozan Tufan ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında, sol kanattan ceza sahasına giren Alper Potuk'un ortasında altıpas içinde kaleciyi geçen top Ozan Tufan'a geldi. Bu oyuncuya çarpan meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü. 85. dakikada Giuliano'nun şutunda Atiba'nın eline çarpan top sonrası hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Janssen farkı ikiye çıkardı:2-0. 87. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın ortasında arka direkte Alvaro Negredo'nun indirdiği topta Babel yaptığı kafa vuruşuyla farkı bire indirdi: 2-1. Mücadele bu skorla sona erdi.

Hakem bizi çok zorladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı açıklamada hakem kararlarına tepki gösterdi, Şenol Güneş ile aralarında geçen diyaloğa açıklık getirdi. Beşiktaş karşısında hakem hatalarının kendileri açısından daha fazla olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, “İyi bir maç çıkardık. Beşiktaş son iki yılın şampiyonu, kazandık. İyi bir rüzgar yakalayabilmek için kazanmak zorundaydık. Hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde aldığı sonuçlar itibariyle Beşiktaş’ta özgüven yüksekti. Bu kadar özgüveni yüksek bir takımla karşılaşmak zor oldu. İki takım tarafından hatalar vardı ama gerçekçi olmak gerekirse bizim tarafımızdan hataların daha fazla olduğunu söylemem gerekiyor” dedi. Şenol Güneş ile yaşanan olay hakkında da konuşan Aykut Kocaman, “Ben ne olduğunu anlamadım. Şenol Güneş’e de bunu söyledim. Bir şey söyledi ama anlamadım. Bizim tarzımız bu değil. Hoca ile göz göze gelince bir şeyler anlatmak istediğini anladım ama ne söylediğini anlayamadım” ifadelerini kullandı.

  • 26 yıl sonra ilk
  • Fenerbahçe'de, 26 yıl sonra ilk kez bir yabancı file bekçisi lig derbisinde kaleye geçti. Son olarak 1990-1991 sezonunun son haftasında Beşiktaş karşısında 11 Mayıs 1991'de oynanan derbide Almanların efsane kalecisi Toni Schumacher, Fenerbahçe'nin kalesini korumuştu. Daha sonraki sezonlarda Süper Lig'deki derbi maçlarda Fenerbahçe'nin kalesini hep yerli kaleciler korurken, bu seriyi Kamerunlu Carlos Kameni bozdu. Kameni, 26 yıl sonra bir lig derbisinde Fenerbahçe'nin kalesini korumuş oldu. Fenerbahçe'de bu sürede Fabiano Ribeiro, lig derbilerinde oynamazken 2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında kaleye geçmişti.

Kadıköy kalesi

Süper Lig'in altıncı haftasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki derbilerdeki üstünlüğü-yenilmezliği sürüyor. Ligde evinde Beşiktaş'a 14 maçtır yenilmeyen sarı-lacivertliler, bu süreçte siyah-beyazlı rakibiyle oynadığı karşılaşmalarda 9 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Fenerbahçe ayrıca Kadıköy'de Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a 43 maçtır kaybetmiyor. Sarı-lacivertliler bu periyotta oynanan karşılaşmalarda 25 kez galip gelip 18 kez berabere kaldı. Fenerbahçe ligde sahasında Galatasaray'a son olarak 1999'da, Beşiktaş'a ise 2005'te mağlup oldu. çeli oyuncuyu, kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.


Kalesini gole kapatamıyor

Fenerbahçe, oynadığı son 18 resmi maçta da kalesinde gol gördü. Geçen sezon oynadığı son 8 resmi maçın tamamında kalesinde gol gören sarı-lacivertliler, bu sezon yaptığı 10 maçta da kalesini gole kapatamadı.



‘EFENDİ'NİZ BİZİZ’ tişörtü

Fenerbahçe sosyal medya hesabından, Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri maç sonrası çok konuşulacak paylaşımlar geldi. Fenerbahçe, maçın bitiminin hemen ardından dikkat çeken paylaşımlar yaptı. İlk olarak "Avrupa Yakasından Duymayanlar için Maç sonucu tekrarı" ifadeleri ve "burasıKadıköy" hashag'i kullanıldı. Resim olarak karşılaşmanın skoruna yer verildi. Bu paylaşımdan bir kaç dakika sonra ise Playstation'de yenilenin bahane bulmak için kullandığı 'kolbozuk' sözlerine yer verildi. Emoji olarak da gülücük ifadesine yer verilen paylaşımda gol sevinci resminin üzerine "14 maç oldu" ifadeleri yazıldı.

  • Kocaman'la 300. gol
  • Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğü döneminde 300. golünü attı. Fenerbahçe'yi 2010-2013 yıllarında çalıştırdıktan sonra sarı-lacivertli ekipte bu sezon tekrar teknik direktörlük görevini üstlenen Kocaman, takımının başında 300. gol sevincini yaşadı.Kocaman yönetiminde 161. resmi maçına çıkan Fenerbahçe'nin 300. golünü atan isim ise Janssen oldu.
Volkan 10 yıl sonra yedek!

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 10 yıl sonra ilk kez Süper Lig'de bir derbide yedek kaldı. Tecrübeli file bekçisi Süper Lig'de 19 Mayıs 2007'de oynanan Galatasaray derbisinde kaleyi Serdar Kulbilge'ye kaptırmıştı. Volkan daha sonra Fenerbahçe'nin Süper Lig'de oynadığı 42 derbi maçta da kaleyi korumuştu.

#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Derbi
7 yıl önce