|

Kartal 'direk' lider: 1-2

Ablukaya aldığı Eskişehirspor kalesini 33. dakikada Gomez'in golüyle havalandıran Kartal, 42'de Tolga'nın müthiş kurtarışıyla devreyi önde bitirdi. '57'de Gomez'in golü maçı erken bitirdi' derken 87'de Gekas attı; işler değişti. 90+3'te Engin'in direkten dönen şutu Kartal'a ecel terleri döktürdü.

Yeni Şafak
04:00 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de zirveyi bırakmak istemeyen Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirspor'u Mario Gomez'in golleriyle 2-1 yenerek liderliğini sürdürmenin sevincini yaşadı. Beşiktaş, maça düşük tempoyla başlarken, ev sahibi ekip ise kontrollü bir oyunu tercih etti. Rakibi karşısında özellikle kanatlardan getirdiği toplarla etkili olan siyah-beyazlılar, son haftalardaki golcüsüyle gülerken, oyunun son bölümlerinde ise adeta korkulu rüya gördü. 33'te sahneye çıkan Gomez, Quaresma'nın yaptığı ortayı ağlara göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 42. dakikada Gekas'ın pasında ceza sahası içinde Ben Khalifa'nın vuruşunu kaleci Tolga sol eliyle çıkartarak büyük bir tehlikeyi önledi.



GEKAS ATINCA HEYECAN GELDİ

57. dakikada gelişen atakta Oğuzhan'ın ceza yayına ortasında, Mario Gomez topu bekletmeden düzgün bir şutla ağlara gönderdi: 0-2. Maçın sonlarına doğru ev sahibi ekip ataklarını sıklaştırırken, Beşiktaş ise korkulu rüya gördü. 87. dakikada Rhodolfo'nun hatasıyla penaltı noktası üzerinde topu kapan Gekas, Tolga'nın yanından ağlara göndererek farkı bire indirdi: 1-2. 90+3'te Engin'in şutu direkten dönünce Beşiktaş kalesi büyük bir tehlike atlattı ve siyah-beyazlılar, zorlu maçtan 2-1 galip ayrılmanın mutluluğunu yaşadı.



Tek hatamız oyundan düşmek

Şenol Güneş, beklenmedik bir şekilde rakibi oyuna ortak ettiklerini belirtti.



Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor karşısında maçın hakimi olduklarını ancak son bölümlerde oyundan düşmelerinin kendilerini sıkıntıya soktuğunu kaydetti. Rakibi oyuna ortak etmek dışında yanlış veya hatalarının olmadığını dile getiren tecrübeil teknik adam, "Skora gidip, oyuna hamle yapmak isterken kalemizde pozisyon verdik. Kolay değil, çocuklar üst üste 3 maç oynadılar. 3 maç üst üste oynayan takıma fazla eleştiri getirmeyeceğim. Sadece dikkatli olmalarını söyleyebilirim. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirmeliydik. Daha fazlasını bulsak, maç bu duruma gelmezdi. Çok az pozisyon verdik ama gol yedik. Sonuç olarak kazanmayı hak ettik" değerlendirmesini yaptı.



Demba Ba'yı
üçe katladı: 7 maçta 6 gol

Beşiktaş, Eskişehirspor karşısında Mario Gomez'in iki golüyle kazanırken Alman yıldız ligdeki 6. golünü kaydetti. Siyah-beyazlı formayla ligdeki 7. maçına çıkan Gomez, Başakşehir ve Fenerbahçe'nin ardından dün de bir maçta iki kez fileleri havalandırmayı sürdürdü. Tecrübeli golcü, 7 maçta 6 golle etkili bir istatistik ortaya koymuş oldu. Alman yıldız, bu peformansıyla da geçen yıl Beşiktaş'ın golcüsü olan Demba Ba'yı 3'e katladı. Demba Ba, geçen sezon ilk 7 haftada iki gollük performans sergilerken Gomez'in aynı zaman diliminde gol sayısı 6 oldu.





Gol temiz

Beşiktaş'ın 33. dakikada Gomez ile bulduğu ilk golde Eskişehirsporlu futbolcular, kısa süreli de olsa ofsayt itirazında bulundu. Gomez'in topun gerisinde olduğu net bir şekilde görüldü.





Beşiktaş'ta kaleyi bulan gol oluyor

15-

Beşiktaş, geçen sezon ve bu sezon oynadığı son 21 deplasman maçında 15. galibiyetini elde etti.


2-

Beşiktaş, Eskişehirspor karşısında 3 isabetli şut attı, ikisi gol oldu. Diğer isabetli şutta kaleci başarılıydı.


11-

Beşiktaş, 11 golle ligde 2. yarılarda en fazla gol atan takım.


3-

Mario Gomez'in Süper Lig'deki son 9 şutunun 5'i, son 3 şutunun 3'ü de golle sonuçlandı.


0-

Eskişehir'de oynanan son 13 Beşiktaş maçının hiçbirinde karşılaşma berabere tamamlanmadı.


4-

Theofanis Gekas, Beşiktaş'a karşı 5. maçında 4. golünü kaydetti.


#beşiktaş
#galibiyet
#eskişehir
9 yıl önce