|

Kartal fırsat tepti

Avrupa'da yoluna doludizgin devam eden Beşiktaş, ikinci yarının büyük bir bölümünü 10 kişi oynayan Kayserispor ile ligde 1-1 berabere kaldı. Ligde son 4 maçın 3’ünde sahadan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, 8'nci deplasman maçında 5'nci puan kaybını yaşadı. Umut'un golüyle geriye düşen Kartal, Cenk ile beraberliği yakaladı, zirve yarışında yara aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ligin 15. haftasında  Kayseri’ye konuk olan  Beşiktaş, berabere kalarak  bir üst sıraya yükselme  fırsatını kaçırdı.
Ligin 15. haftasında Kayseri’ye konuk olan Beşiktaş, berabere kalarak bir üst sıraya yükselme fırsatını kaçırdı.

Sampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna çıkan ve Süper Lig'e gözünü çeviren Beşiktaş, 15. hafta maçında deplasmanda 10 kişi kalan Kayserispor ile 1-1 berabere kalarak zirve ile arasındaki puan farkını indirme şansını kaybetti. Ligde son 4 maçın 3'ünde sahadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, böylece 8.'nci deplasman maçında 5.'nci puan kaybını yaşadı. Kontrollü başlayan mücadelede ilk atak Beşiktaş'tan geldi. 8. dakikada Oğuzhan'ın savunma arkasına gönderdiği uzun pas ile kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk Tosun'un vuruşu, kaleci Lung'dan döndü. 17'de Quaresma kendi çabasıyla sağdan getirdiği topu müsait pozisyondaki Oğuzhan'a çıkardı. Oğuzhan çok net pozisyonda topu direğin yanından dışarı attı. 31. dakikada Kucher'in sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Umut Bulut'un vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0. 39'da Quaresma'nın ortasını Gökhan Gönül kafayla altıpasın hemen dışında bulunan Cenk Tosun'a indirdi. Cenk'in kafa vuruşu kale çizgisi üstünde Kana-Biyik'tan döndü. 45. dakikada ceza alanı içi ön direkte Cenk Tosun, Umut Bulut'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı verdi. 45+3'de Cenk Tosun kullandığı penaltıyı gole çevirdi: 1-1 51. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta Quaresma'nın çektiği şut kaleci Lung'da kaldı. 64'te Quaresma'nın ortasında arka direkteki Cenk Tosun dokunamayınca, Beşiktaş önemli bir fırsatı kaçırdı. 65'te Babel'in şutu kaleci Lung'da kaldı. 69'da Güray'ın şutu Fabri'de kaldı. 79'da Talisca'nın serbest vuruşu barajdan döndü. 90'da Quaresma'nın ortasında Talisca'nın kafa vuruşu savunmadan döndü.


UMUT BULUT:
POZİSYON
PENALTIYDI

İlk yarının son dakikasında ceza sahasında Kayserisporlu Umut Bulut topu uzaklaştırmak isterken, daha erken davranan Beşiktaşlı Cenk Tosun'un ayağına bir darbede bulundu. Cenk bu pozisyonda yerde kalırken, hakem de penaltı noktasını gösterdi. Umut, hakemin bu kararı sonrası büyük tepki göstererek eldivenlerini de yere fırlatırken, bir de sarı kart gördü. Umut Bulut maç sonunda yaptığı açıklamada ise "Maç esnasında tam farketmemiştim. İzleyince gördüm. Penaltı olduğunu söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.


Kudüs kırmızı çizgimiz
pankartı

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü kabul edeceklerini duyurmasıyla başlayan protestolara spor camiasından tepkiler dün de devam etti. Süper Lig’de dün Kayserispor ile Beşiktaş arasında oynanan maç öncesi her iki kulübün futbolcuları da sahaya ellerinde "Kudüs kırmızı çizgimizdir" pankartıyla çıktı.


Sanki
10 kişi
kalan bizdik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Rakibin beraberlik anlayışına biz de ayak uydurduk” dedi. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Güneş, Kayseri’ye kazanmak için geldiklerini belirterek, “Oyuna öyle başladık, oyunun kontrolü bizdeydi. Beklenmeyen şekilde yediğimiz gol sonrası kontrolü kaybetsek de beraberlik golünü bulduk. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra sanki biz 10 kişi kalmış gibi oynadık, tempomuz düştü. İkinci yarı fazla etkili olamadık, rakibin berberlik anlayışına biz de ayak uydurduk. Oyunu bozmaya, zaman geçirmeye yönelik bir maç oldu. Bu tip oyuna alışkın değiliz” diye konuştu. Penaltı pozisyonunu değerlendiren Güneş, “Hakem penaltı verdi. Yüzde 100 değil yüzde 150 penaltı” dedi.

Talisca yine yedek

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, geçtiğimiz hafta G.Saray ile oynanan maçta yedek kulübesinde oturttuğu Anderson Talisca'yı Kayserispor karşılaşmasında da 11'e almadı. Brezilyalı oyuncu, ligde üst üste 2 maçta da kendine 11'de yer bulamadı. Talisca, hafta içi deplasmanda RB Leipzig ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında 90 dakika sahada kalmıştı. Brezilyalı futbolcu 58. dakikada Tolgay Arslan'ın yerine oyuna girerken, etkili olamadı.

#Tolgay Arslan
#Beşiktaş
#Şenol Güneş
6 yıl önce