|

Kartal içten vuruldu

Siyah-beyazlı takım, bu sezon 13 maç sonunda kaybettiği 10 puanın 8'ini taraftarı önünde yitirdi. Evinde oynadığı maçlarda 2 yenilgi ve bir beraberlik alan Beşiktaş, deplasmanda ise sadece 2 puan kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 03:49 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Süper Lig'de sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenilen Beşiktaş, bu sezonki puan kayıplarının büyük bölümünü seyircisi önünde yaşadı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde sezona iyi başlayan siyah-beyazlılar, ligde 10 maç aradan sonra yenildiği Akhisar Belediye karşılaşmasıyla sahasında 2. kez yenilgiyle ayrıldı. Süper Lig'de ilk 13 haftasında 29 puan toplayan Beşiktaş, bu sezon kaybettiği 10 puanın 8'ini sahasında yitirdi. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımının sürmesi nedeniyle iç saha maçlarını Olimpiyat Stadı ve Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynayan siyah-beyazlı ekip, bu statlarda çıktığı 7 maçtan 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle ayrıldı. Evindeki maçlarda Başakşehir, F.Bahçe, Ç.Rize ve Sivas'ı yenen Güneş'in ekibi, Kasımpaşa ile berabere kaldı, Trabzon ve Akhisar'a yenildi. Beşiktaş, deplasmanda ise sadece G.Birliği beraberliği ile puan kaybı yaşadı.



İSİMLER AYRI, TABLO AYNI


Siyah beyazlı ekip, hem Süper Lig, hem UEFA Avrupa Ligi'nde geçen yılki grafiği yakaladı. Slaven Bilic ile yolların ayrılmasının ardından sezona teknik direktör Güneş yönetiminde başlayan Beşiktaş, performans ile iki kulvarda da zirve yaptı. Bilic yönetiminde 13. haftayı 9 galibiyet 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 29 puanla kapatan siyah beyazlılar, bu sezon da 13. haftayı aynı tablo ile geride bıraktı.



UEFA Avrupa Ligi'nde 2 galibiyet ve 3 beraberlik ile 9 puan toplayan Beşiktaş, geçen sezon da 5. maçlar sonunda aynı tobloyu elde etmişti. İki sezon arasındaki tek fark gol sayılarında. Geçen yıl ligde 20 gol atıp, 11 gol sonrası +9 averaj sahip olan Beşiktaş, bu sezon 30 atıp, 14 gol yiyerek +16 averaj yakaladı.



Tolga özür diledi


Akhisar Belediyespor maçında ikinci goldeki büyük hatası nedeniyle yenilginin baş sorumlusu olarak gösterilen ve maç içinde bir grup taraftarın ıslıklarıyla protesto ettiği kaptan Tolga Zengin taraftarlardan özür diledi. Stattan erken ayrılan, yaptığı hata nedeniyle kendisini de bir hayli üzgün olan tecrübeli kaleci, telefonla 5 tribün liderini arayarak, “Çok özür dilerim. Yapmamam gereken bir hataydı. Bunu ileride telafi edebiriz. Bu kayıp nedeniyle çok üzgünüm. Hakkınızı helal edin” dedi.



Beşiktaş'ı elersek Quaresma'yı alabiliriz!


Sporting Lizbon Başkanı Bruno de Carvalho, Portekiz basınına yaptığı açıklamada Ricardo Quaresma'yı transfer edebileceklerini söyledi. Record gazetesine konuşan Başkan Carvalho, “Quaresma çok beğendiğim bir futbolcu, taktiğimize de uyacaktır” dedi. Sporting Başkanı, “Quaresma'yı gerçekten transfer edebileceğinizi düşünüyor musunuz?” sorusuna da esprili bir şekilde yanıt verdi: “Beşiktaş, hafta içi bize kaybedip UEFA Avrupa Ligi'nden elenince bu transfer gerçekleşebilir. Eğer Beşiktaş onu Türkiye'ye götürmek istemezse onu seve seve takımımıza kabul ederiz.”,



Fikret Orman gafı Rebecca Wood


İtalyan basını Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile ilgili büyük bir skandala imza attı. Fiorentina News internet sitesi, Başkan Orman'ın Gomez ile ilgili açıklamalarını verirken büyük bir gaf yaptı. Sitede başkanın konuşmalarından çok, yapılan hata dikkat çekti. Fikret Orman'ın ismi Rebecca Wood olarak verildi. Hatanın, Fikret Orman'ın sözlerinin google translate yardımıyla tercüme edilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.



#Süper Lig
#Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Quaresma
8 yıl önce