|

Kartal ligde kayıp

Şampiyonlar Ligi'nde 3'te 3 yapan Beşiktaş, ligde ise kayıpları oynuyor. Başakşehir karşısında Kerim Frei'nin golüyle geriye düşen siyah-beyazlılar, Tosic'le 1 puana razı oldu. Kartal, son 4 lig maçını kazanamazken, G.Saray ile F.Bahçe'nin puan bıraktığı haftada avantaj tepti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:05 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş, sahasında Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak ligdeki kötü gidişini sürdürdü.
Beşiktaş, sahasında Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak ligdeki kötü gidişini sürdürdü.

Süper Lig'de 9. haftanın son maçında Beşiktaş, sahasında Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak ligdeki kötü gidişini sürdürdü. Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 3 maçı da kazanarak G Grubu’nda lider durumda bulunan, Süper Lig’de ise çıktığı son 4 maçında 2 yenilgi ve 2 beraberlikle adeta galibiyeti unuttu. Siyah-beyazlılar, Başakşehir karşısında son dakikalarda yediği golün karşılığını uzatmada vererek en azından beraberliği kurtardı. Ancak 0-0'lık G.Saray-F.Bahçe derbisi sonrası zirve ile arasındaki puan farkını azaltma şansını kaçırdı. 18'de Adriano'nun uzaktan çektiği şutta top az farkla direğin yanından auta gitti. 19'da Çaiçara'nın ortasında Adebayor'un kafasını Fabricio kornere çeldi. 39'da Lens'in ara pasında soldan ceza sahasına giren Cenk Tosun'un dar açıdan yaptığı vuruşta top auta gitti. 58. dakikada Visca'nın, ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan çektiği şut yan ağlara takıldı. 75'te Emre Belözoğlu'nun ceza sahası dışından şutunda Fabri topa hakim oldu. 89. dakikada sağdan Çaiçara'nın ortasında Kerim Frei, penaltı noktası gerisinden ağları buldu: 0-1. 90+2'de Quaresma'nın ortasında Tosic kafayla topu filelere göndererek beraberliği sağladı: 1-1.



Pozitif düşünmeliyiz

Beşiktaş'ın deneyimli ismi Adriano, Başakşehir ile 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, zor olacağını maçtan önce de bildiklerini belirtirken; “Son haftalarda kazanmakta zorlanıyoruz. Son dakikalarda geriye düştük ama beraberliği yakaladık” ifadelerini kullandı. Sakin kalmaları gerektiğini vurgulayan Adriano, “Evet ligde maç kazanamıyoruz, taraftarlarımızı sevindiremiyoruz ama olumlu bakmalıyız" diye konuştu.

Caner sarı kart cezalısı

Beşiktaş-Başakşehir maçında Caner Erkin, 87. dakikada gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. Milli futbolcu, maçın hakemi Mete Kalkavan'a yaptığı itirazlar sonucunda sarı kart gördü.Caner Erkin, gördüğü bu sarı kartla 10. haftada deplasmanda oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

  • Beşiktaş'ı da avladı
  • Başakşehir’in sezon başında, siyah-beyazlılardan transfer ettiği Kerim Frei, Fenerbahçe’den sonra eski takımı Beşiktaş ağlarını da havalandırdı.Fenerbahçe karşısında oyuna sonradan giren ve uzatma dakikalarında attığı golle takımına 3-2’lik galibiyeti getiren Kerim, yine sonradan oyuna girdiği karşılaşmada ağları havalandırmayı başardı. Kerim, böylece iki büyük takıma da gol attı.
Anlamlı pankart

Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş-M.Başakşehir maçında futbolcular 12 Kasım'da koşulacak Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nun bu yıki sosyal temasına dikkat çekmek amacıyla "Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nu Çocuklar İçin Koşuyoruz" yazılı pankartla sahaya çıktı. Bu arada maçı Ampute Milli Takımı da izledi.

UEFA'dan ceza 25 bin Euro

UEFA, Beşiktaş'a 25 bin Euro para cezası verdi. UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 26 Eylül'de Vodafone Park'ta, Beşiktaş ile Leipzig arasında oynanan Şampiyonlar Ligi G Grubu 2. hafta maçı sırasında stat ışıklarının sönmesi ve tribünler arasındaki merdivenlerin boş bırakılmaması gerekçeleriyle Beşiktaş'a 25 bin Euro para cezası verildiği bildirildi. Maçın 60. dakikasında statta bazı ışıkları sönünce oyun 10 dakika durmuştu.

#Beşiktaş
#Başakşehir
#Süper lig
7 yıl önce