|

Kartal patladı: 5-1

Beşiktaş, evinde ağırladığı Osmanlıspor'u etkili bir oyunla 5-1 mağlup etti. Babel'in hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta, siyah-beyazlıların diğer sayıları Negredo ve Cenk'ten geldi. Osmanlıspor'un tek golünü Serdar attı. Puanını 30'a yükselten Kartal, maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:37 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Puanını 30'a yükselten Kartal,  maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşti.
Puanını 30'a yükselten Kartal, maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşti.

Süper Lig'in 16. haftasında Vodafone Park'ta Osmanlıspor'u ağırlayan Beşiktaş, etkili bir oyunla karşılaşmayı 5-1 kazandı. Hollandalı oyuncu Ryan Babel'in hat-trick yaparak yıldızlaştığı karşılaşmada Negredo ve Cenk'in golleriyle galibiyete uzanan siyah-beyazlılar, bu skorla puanını 30'a yükseltti ve maç fazlasıyla üçüncü sıraya yerleşti. Karşılaşmanın ilk gol girişiminde 8. dakikada Anderson Talisca'nın kullandığı frikikte top kaleci Karcemarskas'ta kaldı. Beşiktaş aradığı golü 32. dakikada buldu. Adriano'nun sol kanattan yaptığı ortaya iyi yüksleen Babel, siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. 34'te Osmanlıspor ilk atağını gerçekleştirdi. Regattin'in ortası ile ön direkte buluşan Özer Hurmacı'nın kafa vuruşunda kaleci Fabri topu kornere çeldi. 36'da Babel'in pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Quaresma'nın şutunu Karcemarskas kornere çeldi. 43'te Quaresma, ortasını arka direkte bulunan Ryan Babel'e yaptı. Babel'in göğsüyle dokunduğu top Osmanlıspor ağları ile buluştu: 2-0.

İkinci yarıya 2 farkla başlayan Beşiktaş, 52'de farkı 3'e çıkardı. Tosic'in pası ile ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Ryan Babel'in gelişine çektiği şutta top Osmanlıspor ağları ile buluştu: 3-0. Babel, hem kendisinin hem de takımının 3. golüne imza attı. 55'te Quaresma'nın ceza sahasının içerisinden çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanının dışına çıktı. 75'te Talisca'nın çektiği şut kaleci Karcemarskas'tan döndü. Negredo, takip ettiği topu filelere gönderdi: 4-0. 87'de Caner'in pasıyla topla buluşan Cenk Tosun, zor pozisyonda yaptığı şık vuruşla farkı 5'e çıkardı. Karşılaşmanın skorunu ise 90+2'de Serdar Gürler belirledi: 5-1.

100. gol Babel'den

Beşiktaş’ın Osmanlıspor ile oynadığı maçta durumu 1-0’a getiren Ryan Babel, siyah-beyazlıların 11 Nisan 2016 yılında açılan Vodafone Park’taki 100. golüne de imzasını atarak tarihe geçti. Kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Hollandalı oyuncu, ligde ise bu sezon 7. golünü kaydetti. Vodafone Park'taki 100. golü atması ve kariyerinin ilk hat-trick'ini yapmasıyla ilgili konuşan Babel, "Harika bir duygu buradaki 100. golü atmış olmak. Daha önemlisi 3 puanı almamızdı" açıklamasını yaptı.

Negredo'dan gollere devam

Beşiktaş’ın 4. golünü atan Alvaro Negredo, Vodafone Park'taki serisini sürdürdü. Üst üste 3 maçta gol sevinci yaşan İspanyol oyuncu, Vodafone’da 6. golünü kaydetti. 82. dakikada Talisca'nın yerine görev alan Cenk Tosun, oyuna dahil olmasından 5 dakika sonra golle buluştu ve ligdeki 8. golünü kaydetti.

Beşiktaşlı Oğuzhan, G.Saray ile oynanan maçta 200. kez siyah-beyazlı formayı giydiği için plaket verildi.

Gökhan’dan örnek hareket

Maçın 45. dakikasında Beşiktaş atağında Gökhan Gönül, ceza alanı içinde orta yapmak isterken top dışarı çıktı. Hakem Halil Umut Meler, Osmanlısporlu oyuncudan çıktığı gerekçesiyle korner kararı verirken, Gökhan, topun kendisinden çıktığını söyledi. Meler, Gökhan’ın bu uyarısı sonrası aut kararı verdi.

Caner Erkin
54 gün sonra

Beşiktaş’ın Osmanlıspor ile oynadığı maçın 80. dakikasında Adriano'nun yerine oyuna dahil olan Caner Erkin, ligdeki forma hasreti sona erdi. Ligin 9. haftasında Medipol Başakşehir maçının ardından uzun süreli ceza alan Caner, 54 gün sonra bir lig mücadelesinde şans buldu.


Oyundan kopmak
büyük eksiklikti

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Osmanlıspor galibiyetini değerlendirdi ve son bölümde futbolcularının oyundan kopmalarını eleştirdi. 5-1'lik Osmanlıspor galibiyetini değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Her zamanki oyunumuzu oynamaya çalıştık. Tempolu, baskılı oyunumuz aynı zamanda pas yüzdesiyle birleşince etkili ataklarımız oldu. Oyun başında disiplinli oynamak, son bölüm hariç, bunu devam ettirmek, kazanmak için avantajdı. Rakibe de kontra atak izni vermedik. Son bölümde oyun disiplininden koptuk. Gol geldi. O bizim için büyük eksiklikti. Goller attık, oyuna hakim olduk. Skor ve oyun üstünlüğünün bizde olması bizim için keyifli bir maçtı” dedi. Bundan sonraki süreçle ilgili tahminin sorulması üzerine ise Beşiktaş Teknik Direktörü, “Puana şu anda bakmayı doğru bulmuyorum. Bazen başarılı, bazen başarısız oluyoruz. Elimizden geldiğince oyunumuzu geliştirip bol pozisyon bulmak ve rakibe az pozisyon vermek istiyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. İyi niyetle, kazanma duygusu birleşince ve yetenekli oyuncularımız da etkili olunca sonuç geliyor" yanıtını verdi.


#Beşiktaş
#Şenol Güneş
6 yıl önce