|

Kartal uçuyor

Süper Lig’de 28 haftada 61 gol atan Beşiktaş, Avrupa’da 60 golün üzerine çıkmayı başaran takımlar arasına girdi. Avrupa’nın 5 büyük liginde 60 gol barajını sadece Bayern Münih, B. Dortmund, PSG, Napoli, Roma, Barcelona, Real Madrid ve Tottenham geçmeyi başardı.

Yeni Şafak ve
09:24 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:31 - 13/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bursaspor'u 3-2 mağlup eden Beşiktaş, Süper Lig'in bitimine 6 hafta kala şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj elde ederken Avrupa'da ise attığı gollerle devler arasında kendine yer buldu. Vodafone Arena'daki ilk maçında Bursaspor filelerini 3 kez havalandıran siyah-beyazlılar, attığı 3 golle Avrupa'nın en iyileri arasına adını yazdırmayı başardı. Süper Lig'in geride kalan 28 haftasında 61 gole imza atan Kara Kartallar, Avrupa'da 60 golün üzerine çıkmayı başaran takımlar arasına girdi. Avrupa'nın 5 büyük liginde 60 gol barajını sadece Almanya'dan Bayern Münih, Borussia Dortmund, Fransa'dan Paris Saint Germain, İtalya'dan Napoli, Roma, İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve İngiltere'den Tottenham geçmeyi başardı. Bu alanda iki İspanyol devi zirvede yer alıyor. Cristiano Ronaldo ve Benzema'nın sürüklediği Real Madrid 93 golle bu alanda lider bulunurken, ikinci sırada 87 golle Messi-Suarez ve Neymar'lı Barcelona geliyor. Zlatan İbrahimoviç'in sırtladığı PSG, 83 golle 3. sırada kendine yer buldu. Bundesliga'nın lideri Bayern Münih ve ve ikinci sıradaki Dortmunt 69 golle 4. sırayı paylaştılar. İki italyan ekibi Roma 67, Napoli 66 golle sıralamada yer aldı. Beşiktaş ise, Bursaspor'a attığı 3 golle İngiliz temsilcisi Tottenham'ı 1 golle geride bıraktı ve Avrupa'nın 5 büyük ligi içinde en fazla skor üreten 8. takım olarak adından söz ettirmeyi başardı.



Gomez'e mesaj Podolski'den


Vodafone Arena'nın açılışında konuk ettiği Bursaspor'u 3-2'lik skorla mağlup eden Beşiktaş'ta attığı 2 golle galibiyetin mimarı olan Mario Gomez, maç sonrası çarpıcı ifadeler kullanmıştı. Alman yıldızın, müsabakanın ardından verdiği demeçte, “Bir arkadaşım, 'Gol atamasaydın seni öldürürdüm. Sosa yanında boştu. Golü kaçırsaydın seni öldürürdüm' diye mesaj göndermiş" şeklinde bahsettiği kişinin kim olduğu ortaya çıktı. Alman golcüye o mesajı, Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Lukas Podolski'nin gönderdiği öğrenildi. Uzun yıllardır Almanya Milli Takımı'nda birlikte top koşturan ikilinin yakın bir arkadaşlığı olduğu biliniyor.



Beşiktaş, PFDK'lık


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş'ı Vodafone Arena'nın açılış maçı olan Bursaspor karşılaşmasında saha olayları ve talimatlara aykırı hareketten dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Bursaspor ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da PFDK'ye gönderildi. F.Bahçe, Ç.Rize, T.Konya, Mersin İY de PFDK'ye sevk edildi.



Hayatımda böyle atmosfer görmedim


Vodafone Arena'nın açılışında attığı golle tarihe geçen Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, hayatında böyle bir atmosfer yaşamadığını söyledi. Stadı uzun süre terketmeyen yıldız oyuncu, “Beşiktaş'a gelmeden önce kulübün tarihini araştırmıştım. Stattaki atmosferi yaşadıktan sonra çok büyük kulüp olduğunu ve büyükbir tarihinin olduğunu kavradım. Bu tarihte yer alacağımiçin de çok mutluyum" dedi.



3 yıl sonra ligde 20 gol barajını aştı


2011-2012'de Bayern Münih formasıyla Bundesliga'da 26 gol atan Mario Gomez, 3 sezon sonra Beşiktaş'ta Süper Lig'de 20 golün üzerine çıktı.



Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Alman futbolcu Mario Gomez, siyah-beyazlı forma altındaki çıkışını sürdürüyor. Bursaspor maçında attığı 2 golle takımının 3 puan almasında etkili olan Alman oyuncu, kariyerinde 3 sezonluk aranın ardından ligde 20 gol barajını aşmayı başardı. Almanya'nın Bayern Münih takımında 2011-12'de kariyerinin en gollü sezonunu geçirerek 41 gol atan Gomez, aynı yıl ligde 26 kez fileleri havalandırdı. Tecrübeli futbolcu, 2012-13 sezonunda ise Bundesliga'ya 11 golle veda etti. 2013-14'te İtalya'nın Fiorentina takımına transfer olan Gomez, Serie A'daki ilk sezonunda 9 maçta forma giyerken 3 gol attı. Alman oyuncu, İtalya'daki son senesinde 2014-15 sezonunda toplam 10 gol atmayı başarırken, ligde sadece 4 gol kaydedebildi. Vodafone Arena'nın açılışında attığı golle Beşiktaş'ın tarihine geçen Alman golcü, 90 dakikanın sonunda Süper Lig'de 2015-16 sezonunda gol sayısını 21'e yükseltti. Böylelikle gol krallığı yarışında da avantajlı konuma geçen Alman oyuncu, en yakın rakibi Antalyasporlu Eto'o ile arasındaki farkı 4'e çıkardı. UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 golü bulunan Mario Gomez, Beşiktaş formasıyla bu sezon şimdiye kadar 36 resmi maçta 23 gol kaydetti.





#Süper Lig
#Beşiktaş
#Vodafone Arena
8 yıl önce