|

Kaybolan yıldız Cardozo

Trabzonspor'da ilk sezonunda 42 maçta 20 gol kaydederek taraftarın gol umudu olan Oscar Cardozo, 2015-16 sezonunda hem daha az maçta forma giydi, hem de sadece 8 gollük performans sergiledi

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 02:36 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Trabzonspor'un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo, performansıyla eski günleri aratıyor. 2014-15 sezonunda Benfica'dan transfer edilen Cardozo, Trabzonspor formasını giydiği ilk sezonunun aksine 2015-16 sezonunda çok geride kaldı. Geçen sezon 42 resmi maçta 20 gol atan Paraguayla yıldız, bu sezon ise 8 gol kaydedebildi.



Sezona teknik direktör Şota Arveladze ile başlayan bordo-mavililerde Cardozo, forma giydiği 8 maçın 3'ünde ilk 11'de sahaya çıkarken, toplam 4 gol attı. Süper Lig'in 11.haftasında Trabzonspor'da Şota Arveladze'nin yerine göreve Sadi Tekelioğlu getirilirken, bu dönemde 5'i ilk 11'de olmak üzere 6 maçta görev alan Paraguaylı yıldız, 3 gollük performans sergiledi. Tekelioğlu'nun 8 maçlık görev sürecinin ardından takımın başına Hami Mandıralı getirildi. 13 maçtır görev alan Mandıralı döneminde adeta formaya hasret kalan yıldız futbolcu, 5'i ilk 11'de olmak üzere 6 maçta oynadı, sadece bir gol kaydetti. 32 yaşındaki futbolcu, bu sezon Avrupa, Türkiye Kupası ve Süper Lig'de toplam 23 maçta oynarken, 8 gol ve 2 asiste imza attı. Cardozo'nun Çin Ligi'nden bir takımın gündeminde olduğu iddia edildi.



4 MAÇTIR KAZANAMIYOR


Cardozo gibi Trabzonspor da kayıp bir sezon yaşıyor. Bordo-mavililer, son haftalarda puan kayıplarıyla da camiaya hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Süper Lig'de oynadığı son 4 maçından da galibiyet çıkaramayan Karadeniz ekibi, ligin bitimine 3 hafta kala puan tablosunda 37 puanla 12. sırada yer aldı. En son ligin 27. haftasında Gaziantepspor deplasmanından 3 puanla ayrılan Trabzonspor, sonraki 4 maçında 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti.



Trabzonspor'da Magath bombası


Gelecek sezon için teknik direktör arayışlarını sürdüren Trabzonspor, Almanya'da Felix Magath ile bir görüşme yaptı. Kendine ait sosyal medya hesabından 62 yaşındaki Alman çalıştırıcıyla çekilmiş fotoğrafını paylaşan Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, Magath ile sadece yemek yediklerini belirterek, "Şu anda hocamız Hami Mandıralı. Önümüzdeki sene devam etmemeyi düşünürsek Trabzonspor'a yakışan bir hoca getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.



Erkan Zengin'e noter tespiti


Trabzonspor ile sözleşmesini feshetme konusunda uzlaşamayan Erkan Zengin, idmana katılmayınca hakkında noter tespiti yapıldı. Bordo-mavili takımda kadro dışı bırakılan Marin, Cavanda, Özer, Sefa ve Fatih Atik ile dün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde antrenmana çıkması gereken Erkan, belirsizlik nedeniyle bu çalışmaya da katılmadı. Bunun üzerine Trabzonspor Yönetim Kurulu da, Erkan Zengin hakkında noter tespiti yaptırdı.





#Trabzonspor
#Oscar Cardozo
8 yıl önce