|

Kazanan Beşiktaş

Trabzonspor, şampiyonluk kovalayan Başakşehir'le berabere kalarak rakibine çelme taktı. Başakşehir'in, lider Beşiktaş'la arasındaki puan farkı 4'e çıktı. Şampiyonluk için siyah-beyazlılara artık bir galibiyet yetiyor. Puanını 50 yapan bordo-mavililer ise ligi dördüncü bitirme şansını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:45 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kazanan Beşiktaş​
Kazanan Beşiktaş​

Trabzonspor Süper Lig'in 32. haftasında evinde konuk ettiği Medipol Başakşehir ile 0-0 berabera kaldı. Ligin zirvesini yakından ilgilendiren mücadelede bol pozisyon yaşansa da gol sesi çıkmadı. Bordo-mavililer bu skorla puanını 50'ye yükseltse de sıralamada 6.lığa geriledi. Başakşehir ise sahada bıraktığı 2 puanla, sezonun bitimine 2 hafta kala lider Beşiktaş'ın 4 puan gerisine düşerek, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Oluşan puan durumuna göre Beşiktaş, önümüzdeki hafta Gaziantepspor deplasmanından 3 puanla dönerse şampiyonluğunu ilan edecek.

Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başlarken maçın ilk şutu 11. dakikada Castillo'dan geldi. Kolombiyalı futbolcunun çalımlarla gelerek ceza sahasının dışından vurduğu top az farkla auta çıktı. 12'de Yusuf Yazıcı'nın sert şutu kaleci Volkan Babacan'da kaldı. 29'da ilk bölümün en net pozisyonunda Yusuf Yazıcı, ceza sahasının içerisinde dönerek iyi bir vuruş çıkardı, Volkan Babacan aynı güzellikte kurtardı. 31'de Matus Bero'nun uzak mesafeden attığı şut yine Volkan Babacan'da kaldı. 38'de Emre'nin ortasında Attamah kafayla vurdu ama Onur Kıvrak kurtardı.

49'da Castillo'nun şutunda seken topa vuran N'Doye'un şutu defansa çarpıp kornere çıktı. 52'de Olcay'ın getirdiği topta Yusuf'un sol ayağıyla çektiği şut direkten döndü. 66'da Sağ tarafta topla buluşan Edin Visca'nın sert vuruşunda top, direğin yanından dışarı çıktı. 68'de Visca'nın şutunda direkten dönen topta Mustafa Pektemek altıpas içerisinden topu üstten auta gönderdi. 72'de Visca'nın sağdan çektiği şut, direk dibinde duran Onazi'ye çarptı. 79'da Visca'nın, Onur ile karşı karşıya pozisyonda çektiği şutu Onur kurtardı. Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca iki takım 1'er puana razı oldu.

Fırtına'da Okay şoku

Süper Lig'de sahasında Başakşehir'i konuk eden Trabzonspor'da, zorlu karşılaşma öncesi Okay Yokuşlu şoku yaşandı. Bordo-mavililerin son idmanını sakatlanarak yarıda bırakan ve durumu için maç saati beklenen 24 yaşındaki oyuncu, kasığındaki ağrıları artınca kadroya alınmadı. Hafta içindeki idmanda belinin üst kısmındaki sakatlığı nükseden Durica da dün takımını yalnız bıraktı. Geçen haftaki Adanaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Uğur Demirok ise dün sahadaydı. Trabzonspor'da Castillo 4, Bero ise 5 hafta sonra ilk 11'de maça başladı.


Tribünler bu kez dolmadı

Bordo-mavili taraftarlar, sezonun 19. haftasında Gaziantepspor ile oynanan maçta kapılarını açan ve seyirci rekorları kıran Medical Park Arena'da oynanan Başakşehir karşılaşmasına ilgi göstermedi. 18 Aralık'ta açılışı yapılan Medical Park Arena'da tribünlerde büyük boşluk gözlenirken şu ana kadar da taraftarların en az ilgi gösterdiği karşılaşma oynandı. Konuk takım tribünlerinde ise 4 Medipol Başakşehir taraftarı yer aldı. Karşılaşma öncesi hayatını kaybeden A Milli Takım ve Beşiktaş'ın eski oyuncularından, eski teknik direktör Recep Adanır için saygı duruşundu bulunuldu.

Rodallega kulübede

Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Kolombiyalı golcü oyuncu Hugo Rodallega, dün akşamki Başakşehir maçına yedek kulübesinde başladı. Kolombiyalı golcü, ligdeki son 5 maçta ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Bordo-mavililer, daha önceki 4 maç olan Adana, Kayseri, Gençlerbirliği ve Antalya maçlarına ise hem Rodallega hem de N'Doye ile sanhaya çıkmıştı. Dün gece ise N'Doye tek forvet olarak maça başladı.

Onazi, Fenerbahçe
maçında cezalı

Trabzonspor'da 30. dakikada rakibine arkadan müdahalede bulunan Onazi, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşerek, gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Bu sezon Süper Lig'de 31 maçta forma giyen ve tek maç kaçıran Onazi, 13. haftada yine sarı kart cezalısı olduğu için Kayserispor'a karşı sahadaki yerini alamamıştı.

Trabzon 4 maçta 9 puan kaybetti

Trabzonspor, Medipol Başakşehir karşısında aldığı beraberlikle Avrupa kupalarına katılma yolunda çok önemli 2 puan yitirdi. Ligin son 3 haftasında sahasında Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalan, Kayserispor'a 3-2 mağlup olduktan sonra Adanaspor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerek 7 puan bırakan, bordo-mavililerin kayıpları sürdü. Son 4 haftada 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 9 puan yitiren Karadeniz ekibi, ligde 5 sırayı da Antalyaspor'a kaptırdı.

#Beşiktaş​
#Trabzonspor
#Medipol Başakşehir
#Onazi
7 yıl önce