|

Kupayı Arena'da kaldıralım

Siyah-beyazlılar, ligde hafta sonunda Osmanlıspor ile berabere kalırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Yönetim, TFF’ye başvurarak şampiyonluk kupasının Arena’ya getirilmesini talep etti. Beşiktaş ayrıca son hafta Torku Konyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın İstanbul’da oynanması için de başvuru yaptı

Yeni Şafak ve
03:00 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:15 - 11/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper Lig'in bitimine 2 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, şampiyonluk hazırlıklarına başladı. Siyah-beyazlıların, Süper Lig'de şampiyonluğunu resmi olarak ilan etmesi için bu hafta oynanacak Osmanlıspor maçından 1 puan çıkarması yeterli olacak. Yönetim bu durumu göz önünde bulundurarak, şampiyonluk kupasının maç günü Vodafone Arena'da olmasını istedi. Olası bir şampiyonluk durumunda maçın hemen ardından, taraftarının önünde kupayı kaldırmak isteyen Beşiktaş'ın talebini değerlendirmeye alan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), cevabını kısa süre içinde kulübe iletecek. Beşiktaş'ın TFF'den bir diğer talebi ise 34. hafta deplasmanda oynayacakları Torku Konyaspor maçıyla ilgili oldu. Şampiyonluğun 33. hafta itibari ile kesinleşmesi durumunda son hafta maçını Vodafona Arena'da oynamak isteyen siyah-beyazlılar, bu konuda da TFF'den cevap bekliyor. Torku Konyaspor ile maçın İstanbul'da yapılması konusunda görüşen Beşiktaş yönetimi, TFF'nin kabul etmesi durumunda son hafta maçını da taraftarlarının önünde oynamak istiyor. Siyah-beyazlıların diğer alternatifi ise Torku Konyaspor maçını gündüz saat 14.00'de oynamak ve ardından İstanbul'a dönerek saat 17.30'da Vodafone Arena'da da şampiyonluk turu atmak. Torku Konyaspor ise maçın İstanbul'da oynanmasına sıcak bakmıyor.



Beşiktaş ilklerin şampiyonluğuna yakın


Süper Lig'de 32. haftayı en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde tamamlayan lider Beşiktaş, 14. şampiyonluğuna çok yakın. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde başladığı sezonun büyük bölümünde zirvede yer alan siyah-beyazlı takım, kalan iki haftada en az bir puan kazanması ya da sarı-lacivertli ekibin puan kaybetmesi halinde 6 sezon aradan sonra şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Beşiktaş, 1959'da başlayan ligde 12. kez mutlu sona ulaşacak. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 2002 yılında, siyah-beyazlı takımın, 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında elde ettiği Federasyon Kupası şampiyonluklarını tescil etmesiyle Beşiktaş'ın toplam şampiyonluk sayısı 14 olacak. Siyah-beyazlı takımın bu sezon kazanacağı şampiyonluk bir çok ilki de barındıracak. Beşiktaş, kendi sahasındaki maçlarını bir sezon içerisinde 3 farklı sahada oynayarak şampiyonluğa ulaşan ilk takım olarak tarihe geçecek.




KUTLAMA İÇİN ERKEN!


Gomez, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve son maça da konsantre olmaları gerektiğini belirtti. Alman yıldız, ''Henüz kutlama zamanı değil, önümüzde bir adım daha var. Ona odaklanmalıyız'' notunu düştü.



G.Saray'ı yenerek F.Bahçe'yi bitirdik


Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, G.Saray karşısında aldıkları galibiyetle F.Bahçe'nin motivasyonunu bitirdiklerini belirterek, “Biz şampiyonluğu resmen ilan etmesek de bu saatten sonra F.Bahçe'nin ayağa kalkma şansı görünmüyor. Amacımız Osmanlı maçını da kazanarak tur atmak" dedi.






Süper Lig'de Başakşehir'in Fenerbahçe'yi 2-1 yenmesinin ardından şampiyonluk yolunda büyük bir adım atan ve sadece 1 puana ihtiyacı olan Beşiktaş'ta büyük sevinç yaşanıyor. Beşiktaş Üniversitesi ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere YÖK ile toplantı için Ankara'ya giden Beşiktaş Başkan Yardımcısı Metin Albayrak, İstanbul'a dönüş yolculuğunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray karşısında aldıkları galibiyetle Fenerbahçe'nin motivasyonunu bitirdiklerini ifade eden Albayrak, “Biz Galatasaray'ı yendiğimiz zaman Fenerbahçe'nin bütün motivasyonu gitti. Biz şampiyonluğu resmen ilan etmesek de bu saatten sonra Fenerbahçe'nin ayağa kalkma şansı görünmüyor. Osmanlıspor maçını da kazanarak tur atmak istiyoruz" dedi. Sezon başından bu yana şampiyonluğa inandıklarını dile getiren Albayrak, “Biz sezon başından bu yana kendimize çok güveniyorduk, inanıyorduk. Sezon başından kendimize bir hedef koymuştuk ve önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, o engelleri bir bir aşarak şampiyonluğa ulaşmak istiyorduk, bunu başarmaya çok yaklaştık" şeklinde konuştu.



150 milyon Lira gelir


Beşiktaş, şampiyonluğa ulaşması durumunda önemli miktarda para ödülünü kasasına koyacak. Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan siyah-beyazlı takım, ayrıca kazanacağı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de prim elde edecek. Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için UEFA'dan gelir kazanacak Beşiktaş, lisanslı ürün satışlarıyla birlikte kasasına koyacağı para 150 milyon lirayı aşacak.



Orman'ın ilk şampiyonluk sevinci






Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın mutlu sona ulaşması durumunda, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayacak. 2012 yılından beri kulübü yöneten Başkan Orman, 5. görev yılında şampiyonluk kupasını müzesine götürecek. Beşiktaş Kulübü'nün bu pazar pünü yapılacak olağan seçimli genel kurulunda tek aday olarak girecek Orman, seçilmesi halinde 3. dönemine şampiyonlukla başlayacak.



İlk kez Süper Lig'de kupa kaldıracaklar


Beşiktaş'ta futbolcuların neredeyse tamamı ilk kez şampiyonluk kupasını kaldıracak. Siyah-beyazlı ekibin 2008-09 sezonundaki şampiyon takımın kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, ilk Süper Lig şampiyonluğunu elde edecekler. Gomez'in, bir Şampiyonlar Ligi ve üç Bundesliga, Quaresma'nın bir Şampiyonlar Ligi, dört Portekiz Ligi, iki İtalya Serie A, Sosa'nın birer Bundesliga, La Liga ve Arjantin 1. Ligi, Beck'in bir Bundesliga, Atiba'nın dört Danimarka Süper Ligi, Marcelo'nun ise bir Polonya Ligi şampiyonluğu bulunuyor.



Güneş tarihe geçecek






Türk futbolunun tecrübeli teknik direktörlerinden Şenol Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğunu Beşiktaş ile yaşayacak. Teknik direktörlük kariyerine 1988-89 sezonunda Trabzonspor ile başlayan 63 yaşındaki çalıştırıcı, bordo-mavililerin yanı sıra Boluspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. Beşiktaş'ın şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde tecrübeli teknik adamın, şampiyonluk hasreti de sona erecek. Güneş, daha önce Trabzonspor ile iki kez şampiyonluğun kıyısından dönmüştü.



Devler Ligi'nde 6. kez mücadele edecek


Beşiktaş, Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez gruplarda mücadele etmeye hak kazanacak. Siyah-beyazlı takım, 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. Beşiktaş, şampiyon olması halinde 6 sezon aradan sonra Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda boy göstermiş olacak.



Şampiyonluk kutlamaları


Süper Lig'de son 2 haftaya en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde giren Beşiktaş'ın taraftarları, şampiyonluk kutlamalarına erken başladı. Siyah-beyazlı taraftarlar, önceki akşam Beşiktaş Çarşı'da toplanarak kutlama yaptı. Siyah-beyazlı kulübün merkezi olan Beşiktaş Çarşı'da bir araya gelen çok sayıda taraftar, tezahüratlar yaparak takımlarının başarısının mutluluğunu yaşadı.




#Süper Lig
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Metin Albayrak
8 yıl önce