|

Maratonda Yenikapı ruhu

İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, 13 Kasım'da yapılacak Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun 15 Temmuz'un yaşandığı yerden start alacağını belirterek, “Orada yaşananları hem unutmamamız hem de unutturmamamız lazım. '15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz' sloganıyla yola çıktık" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 02:12 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, 13 Kasım Pazar günü "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirilecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda, Yenikapı ruhunun yeniden yaşanacağını düşündüğünü söyledi. Özbayraktar, İBB Spor AŞ tarafından organize edilen maratonun bu yıl farklı anlamlar taşıdığını belirterek, "Yenikapı ruhunun tekrar yaşanacağını düşünüyoruz.Aldığımız mesajlar bu doğrultuda. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tüm vatandaşlarımızın akın edeceğini düşünüyoruz. 15 Temmuz gerçekten çok önemli bir geceydi ve koşu onun yaşandığı yerden start alacak" dedi.



Geçmiş yıllarda halk koşusu olarak yaptıkları organizasyonu bu yıl "Kahramanlar Koşusu" adı altında gerçekleştireceklerini kaydeden Özbayraktar, "Bütün vatandaşlarımızın, İstanbulluların ay-yıldızlı tişörtleriyle, bayraklarıyla gelmesini bekliyoruz. Koşmayabilirler ama güzergah boyunca bu organizasyonu desteklemeye ve birlikte olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.



YAŞANANLARI UNUTAMAYIZ


Bu yıl 15 Temmuz şehitleri için koşacaklarını hatırlatan İsmail Özbayraktar, şöyle devam etti: "Böyle bir sloganımız var. Böyle bir mesaj veriyoruz. Bu seneki organizasyonlarımız 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hemen önünden start alıyor. Bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen bir milletiz. İstiklal Marşımızda da var, yüreğimizde de var. Oradan geçerken bu duygu ve düşüncelerle geçmemiz lazım. Orada yaşananları hem unutmamamız hem de unutturmamamız lazım. '15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz' sloganıyla yola çıktık." Son yıllarda 'İstanbul aşkına koş' mesajları olduğunu vurgulayan Özbayraktar, "Bu yıl bu sloganı 'Türkiye aşkına, şehitler aşkına' diye düzenledik. Çipli koşucuların kayıtlarını 24 bin seviyesinde durdurduk" diye konuştu.





EKSİĞİMİZ YOK FAZLAMIZ VAR


Yarışa katılacak elit atletlerin olduğunu belirten İsmail Özbayraktar, "2014'te yapılan düzenlemelerle 2017 yılına kadar altın kategoride koşulma şansını yakaladık. Bunun için 8 farklı ülkeden elit atletlerin olması gerekiyor. Bizde 40'a yakın sporcu


var" dedi. Organizasyon olarak Londra, New York ve Berlin gibi dünyanın önemli maratonlarından aşağı seviyede bulunmadıklarını kaydeden İsmail Özbayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir hedefimiz var. 2020 yılına kadar major maraton haline getirmek istiyoruz. Çipli koşucu sayımızı artırdığımız zaman eksiğimiz yok. Bazı şeylerde fazlamız bile var."



Start ilk kez tabancasız verilecek


Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na, darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların ruhuna bir saygı göstergesi olarak bu yıl tabancasız start verilecek. Dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı darbe girişiminin ardından değişen adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilk kez gerçekleştirilecek. 13 Kasım'da düzenlenecek maratona, önceki yıllardan farklı olarak, darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların ruhuna saygı amacıyla ve barışa, birliğe, bütünlüğe hitaben bu yıl tabancasız start verilecek.








#İsmail Özbayraktar
#İstanbul Maratonu
#15 Temmuz Şehitleri
7 yıl önce