|

Martin Linnes Molde yolunda

Son dönemde istenilen performansı ortaya koyamayan Martin Linnes’in sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılması bekleniyor. 28 yaşındaki Norveçli futbolunun, ülkesinin takımlarından Molde ile temasta olduğu öğrenildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 19/04/2020 Pazar
Güncelleme: 02:44 - 19/04/2020 Pazar
Yeni Şafak
Martin Linnes
Martin Linnes

Galatasaray’ın Norveçli futbolcusu Martin Linnes ülkesine dönmenin hazırlıklarını yapmaya başladı. Son dönemde sarı-kırmızılı formayla istenilen performansı ortaya koyamayan 28 yaşındaki futbolcunun sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılması bekleniyor. Çocuklarının okul çağına geldiği zaman Norveç’te okumasını istediği için 2019 yılında sarı-kırmızılı kulübün 4 yıllık kontrat teklifini geri çeviren Linnes, sözleşmesini 2021’e kadar uzatmıştı. Ancak Linnes, kontratını tamamlamadan sarı-kırmızılılardan ayrılacak gibi gözüküyor. Bu sezon yabancı sınırına takıldığı için ligin ilk devresinde ani bir kararla lisansı çıkartılmayan Linnes, ilk yarıyı sadece antrenmanlarla tamamladı. Ara transfer döneminde yeniden lisans çıkartılan 28 yaşındaki futbolcu bu kez de performans olarak yeterli görülmedi.

BEKLENTİNİN UZAĞINDA

Teknik heyet tarafından bu sezon ligin ikinci yarısında 9 maçta görevlendirilen Linnes, asist ya da gol katkısı veremezken, defansif olarak da beklentileri karşılayamadı. Norveçli futbolcunun ülkesine dönmek istediği, menajerinin ise tecrübeli oyuncunun eski takımı Molde ile temasa geçtiği öğrenildi. 2016 yılında 2 milyon Euro karşılığında Molde’den Galatasaray’a transfer olan Linnes, sarı-kırmızılı kulüple geçirdiği 4 sezonda 2 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 2 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Lemina favori 11’ini seçti
  • Galatasaraylı Mario Lemina’nın kariyeri boyunca birlikte oynadığı futbolculardan oluşturduğu favori 11’ini açıkladı. Lemina kadrosuna sarı-kırmızılı takımdan sadece Radamel Falcao’ya yer verdi. Gabonlu futbolcu ilk 11’ine Buffon, Daniel Alves, Van Dijk, Chiellini, Mendy, Pjanic, Pogba, Imbula, Dybala, Payet ve Falcao’yu seçti. Lemina, 4-3-3 formatında belirlediği takımın forveti Falcao için “Son metrelerde kaybetmeyen golcü. Avrupa Ligi’nin en golcü oyuncusu” dedi.
#Martin Linnes
#Molde
#Mario Lemina
4 yıl önce