|

Medipol Başakşehir-Fenerbahçe: 2-1

Süper Lig'in 32.haftasında Başakşehir, Fenerbahçe ile karşılaştı. Sarı lacivertliler, Edin Visca'nın attığı gollerle sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Fenerbahçe'nin tek golünü Mehmet Topal atarken V.Persie kazanılan bir penaltı atışını gole çeviremedi.

Yeni Şafak
20:34 - 9/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:55 - 9/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Başakşehir-Fenerbahçe maçından bir kare...
Başakşehir-Fenerbahçe maçından bir kare...

Süper Lig'de Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile karşılaştı. Sahadan 2-1 galip ayrılan ev sahibi ekip puanını 53'e çıkarttı ve ligi 4. bitirme yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Sarı lacivertliler ise 70 puanla ikinci sırada kaldı ve lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkı 6 oldu.



Başakşehir-Fenerbahçe maçının ilk yarısı oldukça temposuz geçti...



4. dakikada Mossoro'nun pasında ceza sahası içinde kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Edin Visca'nın aşırtma vuruşunda Josef son anda çizgiden çıkarttı. 9. dakikada Nani'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte bulunan Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunda top kaleci Volkan Babacan'da kaldı. 32. dakikada Volkan Şen'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Mehmet Topal'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı. Kalan dakikalarda gol olmazken ilk yarı 0-0 sona erdi.





İkinci yarıya iki takım da etkili başladı...



Gol için yüklenen sarı lacivertliler, Başakşehir'in etkili kontra ataklarına engel olamadı. Başakşehir'in Bosnalı futbolcusu Edin Visca, 60 ve 65. dakikalarda attığı gollerle skoru 2-0'a getirdi.




75.dakikada Ferhat Öztorun, Fernandao'yu düşürdü. Penaltı atışının başına V.Persie geçti. Hollandalı yıldızın kullandığı penaltıyı kaleci Volkan Babacan kurtardı. Fenerbahçe, 79. dakikada kullanılan korner atışında golü buldu. Sarı lacivertlilerde ceza sahası içine yapılan ortaya Mehmet Topal iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Top ağlara giderken skor 2-1'e geldi.





Kalan dakikalarda Fenerbahçe'nin etkili ataklarına kaleci Volkan Babacan direndi. Maç 2-1 Başakşehir lehine sonuçlanırken Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.



Pereira'nın düşüşü sosyal medyayı salladı Volkan Demirel ve Yalçın Ayhan tokalaşmadı








#Başakşehir
#Fenerbahçe
#Süper Lig
8 yıl önce