|

Mucizenin adı: Torku Konyaspor

2015-2016 sezonu başında kimse Torku Konyaspor'un bu noktalarda olacağını kestiremiyordu. Ancak yeşil beyazlı ekip Aykut Kocaman yönetiminde aldığı sonuçlarla kendisini bir anda Süper Lig'in 3.sırasında buldu. Tabi ki bu başarı kolay gelmedi. Torku Konyaspor'un elde ettiği başarı öyküsünün arkasında birçok etken yer alıyor.

Yeni Şafak ve
15:04 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:57 - 30/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Torku Konyaspor oynadığı son 9 maçta hiç mağlubiyet almadı...
Torku Konyaspor oynadığı son 9 maçta hiç mağlubiyet almadı...

Süper Lig'de aldığı sonuçlarla bu sezonun en sürpriz takımlarından biri olan Torku Konyaspor, topladığı 47 puanla 3.sırada bulunuyor. Teknik Direktör Aykut Kocaman ile önemli bir sistem kuran ve 9 maçtır yenilmeyen yeşil beyazlılarda şehirdeki hava da oldukça dikkat çekici.



Şampiyonluk yarışı veren takımlardan az gol yedi

Ligde 47 puanla 3. sırada yer alan yeşil-beyazlılar, ligin ikinci yarısında oynadığı 9 karşılaşmada kalesinde 3 gol gördü.


Oynadığı 9 maçı da kaybetmeyen yeşil-beyazlı ekip, 6 maçta kalesini gole kapatırken, ligin ikinci yarısında topladığı 21 puanla 3. sıraya yerleşti ve Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürdü.



Seyirci ortalaması dikkat çekiyor

Gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekmeyi başaran Torku Konyaspor'da taraftarlar da bu başarının gelmesinde etkili bir rol oynuyor. Türkiye'de statların boş kaldığı konusu tartışılırken yeşil beyazlı taraftarlar tribünleri doldurmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2015-2016 sezonundaki seyirci ortalaması rakamlarına bakıldığında Torku Konyaspor 15.469 kişi ile 3.sırada yer alıyor.





İşte Süper Lig'de 2015-2016 sezonu seyirci ortalamaları;




Milli takımı ayağa kaldırdılar

2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki maçlara istediği gibi başlayamayan, aldığı sonuçların ardından eleştirilere maruz kalan milli takımı Konya bağrına bastı. Gittikleri illerde 'kulüpçülük' adı altında en büyük tepkilere maruz kalan milli futbolcular, Konya'da adeta küllerinden doğdu. İstanbul'da son oynanan Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel'in stadyumu terk etmesi ise bardağı taşıran son damla oldu.





İstanbul'da ve diğer illerde yapılan ıslıklamaların ardından milli takımın Letonya ve Hollanda ile oynayacağı maçlar Konya'ya alındı. Letonya ve Hollanda maçlarında verilen büyük desteğin ardından milli takım kendi kimliğine kavuşarak birlik beraberlik örneği gösterdi. Son olarak İzlanda'yı da Konya'da mağlup eden milli takım aldığı destek ile Fransa'nın kapısını açtı.






Transferde 'örnek' oldular

Torku Konyaspor ile ilgili olarak dikkat çeken bir başka detay ise transfere harcanan para. Yeşil beyazlılar yaptıkları transferlerin çoğunda isabet sağlarken bu sezon alınan 14 futbolcu için sadece 1 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödedi. Takımın en etkili isimlerinden olan Alban Meha'yı bonservis bedelsiz kadroya katan Konyaspor yönetimi, Holmen, Ömer Şişmanoğlu ve Traore gibi isimleri de herhangi bir bedel ödemeden kiraladı.












#Torku Konyaspor
8 yıl önce