|

Muntari: Yeterince ciddiye almıyorlar

Pescara'nın Ganalı futbolcusu Muntari yaşadığı ırkçı tutumlar nedeniyle FIFA ve UEFA'ya sitemde bulundu.

Yeni Şafak
11:09 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 12:28 - 9/05/2017 Salı
AA
Muntari yaşadığı ırkçı olaylar karşısında sahayı 'Benim rengim bu' diyerek terk etmişti.
Muntari yaşadığı ırkçı olaylar karşısında sahayı 'Benim rengim bu' diyerek terk etmişti.

Serie A ekiplerinden Pescara'da forma giyen Sulley Muntari, FIFA ve UEFA'nın yeşil sahalarda ırkçılık sorununu yeterince ciddiye almadığını söyledi.

İngiliz basınına konuşan Muntari, ligin 34. haftasında takımının Cagliari ile oynadığı maçta kendisine tribünler tarafından yapılan ırkçı tezahüratın ardından sahayı terk ederek kırmızı kart görmesini değerlendirdi.

"Yine yaşarsam yine sahayı terk ederim"
  • Irkçılık her yerde ve durum her geçen gün kötüye gidiyor. O maçta kendimi suçlu gibi hissettim. Irkçılığa maruz kalırken sahada kalmak doğru gelmediği için orayı terk ettim. Aynı sorunu bugün veya yarın yaşarsam, yine sahayı terk ederim.
"Diğer futbolculara da öneriyorum"
  • Gösterdiğim protestoyu diğer futbolcuların da yapmasını öneriyorum. Sahada ırkçılık konusunda sorun yaşarlarsa, sahayı hemen terk etmeliler.
"Ciddiye almıyorlar"
  • FIFA ve UEFA ırkçılıkla mücadeleyi ciddiye almıyor ve sadece istedikleri şeyleri önemsiyorlar. Irkçılığa karşı ciddi bir savaş verirlerse sahalarda yaşanan bu sorunlar çözülür. Ama bu konuda söyleyecekleri bir şey yok. Bu, önemli bir sorun.

Pescara'nın deplasmanda Cagliari'ye 1-0 mağlup olduğu 30 Nisan Pazar günü oynanan lig maçının son dakikalarında bir grup taraftar, 32 yaşındaki Muntari aleyhinde ırkçı tezahüratta bulunmuştu. Durumdan rahatsız olan Ganalı milli futbolcu, hakemin yanına giderek uzun süre şikayette bulunmuş ve sahayı terk etmişti. Bu durum üzerine Muntari, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı.

İtalya Futbol Federasyonu, kırmızı kart gören Muntari'nin bir maç men cezasını başta onaylamasına rağmen uluslararası futbol camiasından gelen tepkiler ve futbolcunun itirazı üzerine daha sonra kaldırmıştı.


#FIFA
#Sulley Muntari
7 yıl önce