|

Muslera'nın duran toplardaki başarısının sırrı ortaya çıktı

Galatasaray'ın yıldız kalecisi Fernando Muslera'nın duran toplardaki başarısında kaleci antrenörü Fadıl Koşutan'ın detaylı çalışmalarının büyük etkisi olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
11:18 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 12:28 - 6/12/2016 Salı
Diğer
Galatasaray'da bu sezon 14 resmi maça çıkan Muslera, 5 maçta kalesini gole kapattı.
Galatasaray'da bu sezon 14 resmi maça çıkan Muslera, 5 maçta kalesini gole kapattı.

Uruguaylı kaleci Fernando Muslera Galatasaray'da bu zamana kadar önemli penaltılar kurtardı ve 6 sezonluk Galatasaray kariyerinde frikikten sadece bir gol yedi. Muslera'nın duran toplardaki bu başarısının sırrı ortaya çıktı.



Sabah'ta yer alan habere göre; kaleci antrenörü Fadıl Koşutan'ın her hafta rakiplerin penaltıcısının ve frikikçisinin vuruş stillerini teknik heyete raporladığı ve Muslera'ya tek tek gösterip anlattığı belirtildi.







Adem Büyük'ün penaltısı izletildi

Kasımpaşa'nın golcüsü Adem Büyük'ün 8.hafta Osmanlıspor'a attığı penaltı golü Kasımpaşa maçından önce Muslera'ya izletildi. Adem Osmanlıspor maçındaki atışın aynısını (sağ ayağıyla kalecinin sağına doğru alt köşeye) Galatasaray'a yaptı ancak rakibini iyi analiz eden Muslera doğru köşeyi seçip golü kurtardı.



Penaltılara kalan Süper Kupa'da Beşiktaş'ın 3'te 0 çekmesini sağlayan Uruguaylı eldiven, Fenerbahçe derbisinde de Robin Van Persie'nin penaltısında doğru köşeyi seçmiş ancak top ellerine sıyırıp ağlara gitmişti.



#Fernando Muslera
#Galatasaray
#Adem Büyük
7 yıl önce