|

Necip Uysal'dan Alex itirafı

BJK Futbol Akademi’yi ziyaret eden Necip Uysal, genç futbolculara deneyimlerini aktardı. Gerçekleşen söyleşide soruları cevaplayan başarılı oyuncu, karşısında en zorlandığı oyuncunun Alex de Souza olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:39 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 11:46 - 17/11/2017 Cuma
IHA
Necip Uysal bu sezon 2'si 11 olmak üzere 8 resmi maçta forma giydi.
Necip Uysal bu sezon 2'si 11 olmak üzere 8 resmi maçta forma giydi.

Beşiktaşlı Necip Uysal BJK Futbol Akademi’yi ziyaret etti. 26 yaşındaki oyuncuyla gerçekleştirilen söyleşi, BJK TV’de' İdol' programında yayınlandı.

Necip Uysal'ın söyleşide sorulara verdiği cevaplar şöyle;

Akademi altyapı oyuncuları karşında, söylediğin her cümle ve öneri onlar için çok önemli. Nasıl başladı bu süreç? Bize anlatır mısın?
"Buralara gelmek kolay olmadı"
  • "Burada olduğum için çok mutluyum. Genç oyuncular ve hocalarım karşımda. Tabii ki bu süreç kolay değil. Buralara gelmek ve kalıcı olmak çok önemli. Benim buralara gelmemde hocalarımın katkısı çok büyük. Beni en iyi şekilde hazırladılar A Takıma gelebilmem için. O zamanki şartlarda iyi şekilde ilerledi benim için. Sonunda A takıma çıktım ve kalıcı olmayı başardım. Hala da devam ediyorum. Ben altyapıya girdiğimde bir hedefim yoktu açık söylemek gerekirse ama oynamaya başladıktan sonra kendime yavaş yavaş hedef koymaya başladım ve A takıma çıkıp kaptan olmayı şampiyonluklar yaşamayı istiyordum. Ben bunların hepsini başardım Allah’a şükürler olsun. Buralara gelmek kolay olmadı. Ben oynarken toprak saha vardı burada ama şimdi tesisleri gezdiğim zaman şartlar çok daha iyi olmuş yönetimimize burdan teşekkür ederim. Dediğim gibi çok çalışıp pes etmemek lazım. Böyle olduğu zaman bi yerden kapı açılıyor ve Allah yardım ediyor."


Buraya ilk geldiğin günü hatırlıyor musun? Bize anlatır mısın?
"O günleri unutamıyorum"
  • "İlk geldiğimde Bayrampaşa’da oturuyordum. Çok heyecanlanmıştım transfer olduğumu duyunca. İlk babam görüşmeleri yapmıştı. Benim için de çok önemliydi. Oralardan Beşiktaş’a gelmek. O günleri unutamıyorum. O haberi alınca okuldaydım zaten eve nasıl geldiğimi bile hatırlamıyorum. Çok heyecanlıydım çok mutlu olmuştum."


"Senin gibi çok uzak yerlerden Anadolu’dan gelen kardeşlerimiz var. Onlara tavsiyelerin nelerdir?
"Oynamasam bile idmanıma çıkıp en iyi şekilde çalışıyorum"

  • "Dediğim gibi bence önemli olan iyi insan olabilmek. Futbolculuk tabii ki önemli ama ikinci planda benim için. Öncelikle amacım ülkeye iyi bir insan ve yararlı olabilmek. Yaşayış ve hayat tarzın çok önemli. Beslenme, uyku düzeni yaşayış biçimin düzgün olmalı. İdmanlarını, çalışmalarını aksatmadan eksiksiz yapmalılar. Zaten yetenekleri de varsa Allah yardım ediyor ve gerisi geliyor. Şimdi yaşları küçük ama ileride gece hayatları da olmamalı. Uyku düzenleri ve çalışmalarına devam etmeliler her zaman. Bunlara dikkat etmeleri lazım. Ben idmanlardan sonra bile çalışırdım şimdi de çalışıyorum. Hiçbir zaman hırsımı kaybetmedim. Oynamasam bile idmanıma çıkıp en iyi şekilde çalışıyorum. Ondan sonrası Allah’a ve hocaya kalmış."
Çok önemli seviyelere çıktın. Şampiyonlar Ligi, Milli Takım gibi seviyelere yükseldin. Tam bir idol olabilecek duruma geldin. Milli Takım sürecini bize biraz anlatır mısın?
"Hayatımdaki dönüm noktası..."
  • "Ben ilk milli takıma gittiğim zaman paf takımda oynuyordum. A takıma kadar yükselmiştim sonra bir şeyler oldu ve tekrar paf takıma döndüm. Orası çok önemli aslında. A takımla idmanlara çıkıyordum sonra hoca değişikliği oldu ve A2 takımına geri döndüm. Orada çok iyi 1 sezon geçirdim. Oradan Ümit Milli takımına gittim. Orada çok iyi 2-3 maç geçirdim. Ondan sonra A takıma gideceğim hakkında yazı geldi ve tekrar A takıma çıktım. Milli takım sürecim oradan başlıyor. Benim için dönüm noktası oldu hayatımda."

"Cesaretli olun, korkmayın"
  • "Ben bunun hep örneğini veriyorum. Bazen idmanlarda sakatlık olmasın diye müdahale etmeyeyim girmeyeyim gibi hareketler oluyor. Bunlardan kaçınmalarını söylüyorum. Çünkü ortada bir ekmek var ve bunu yemen lazım. Oraya çıktıktan sonra mücadele vereceksin. Sen oraya çıktığın zaman çalışacaksın basacaksın. Burada isim yok. Altyapıdan gelmişsin hak edip A takıma çıkmışsın. Hedefin orada kalmak ve bunun için savaşman gerekiyor. Arkadaşlara hep bunu öneriyorum ve söylüyorum. Cesaretli olun korkmayın. Gönül ister ki burada her arkadaşımız çıkıp oynasın ama bazen futbolun gerektirdiği şeyler var. Sonuçta herkes o seviyelerde oynayamayabilir. Ama seviyorsan, çok çalışıp bırakmayacaksın. Küsmek olmaz bu senin işin böyle kabul edip daha fazla çalışacaksın."
"Cisse bana sert bir müdahalede bulunmuştu..."
  • "Ertuğrul Sağlam zamanında Avusturya’ya kampa gittim. O zaman orta sahada Cisse oynuyordu. Cisse bana o zaman çok sert bir müdahalede bulundu epey darbe aldım ayağım kanadı. Ertuğrul Sağlam yanına çağırdı baktı 'İyi iyi güzel olmuş' dedi. Sonrasında bir pozisyonda bu sefer ben Cisse’ye çok sert girdim. Sonra Ertuğrul Sağlam yine beni yanına çağırdı 'Gel' dedi ben bir şey söyleyecek zannettim. Bana 'Aferin böyle devam et' dedi orada. Ben öyle deyince daha da moral buldum rahatladım daha rahat girmeye başladım herkese."

Aklında olan anılarını paylaşır mısın?

"Eşyalarını topla kampa gidiyoruz dedi"
  • "İlk çıktığım zaman A takım kampına Ertuğrul Sağlam vardı yine. O kampa gitmek için 1 hafta falan kiralık oyuncular ve (altyapı) bizlerle kamp yaptı. Oradan seçilip gidecektik. 2 takım oynuyoruz dakika 15 beni oyundan aldı. Sonra çok düşündüm herhalde götürmeyecek niye çıkardı beni diye. Kafamda bir sürü soru. Sonrasında bitti artık dedim. Gidiyordum, öncesinde duş falan aldım. Sonra malzemeci geldi yanıma 'Hoca seni çağırıyor' dedi. 'Tekrar paf takımda devam et' diyecek diye düşündüm. Hoca bana 'Eşyalarını topla hazırlan yarın kampa gidiyoruz' dedi. O zaman çok mutlu oldum çok güzel bir olaydı benim için."
Takımda yabancılarla ilişkiler nasıl?
"Tam bir aile ortamı var"
  • "Türk oyuncuların karakteri kadar gelen yabancıların karakterleri de önemli. Bize uyum sağlayabilen yabancılar oldular hepsi. O yüzden bu farklılık oldu. Burada bir sürü yabancıyla çalıştım ama iki senedir gelen her futbolcu bizim takıma uygun olup uyumu sağladılar. Hepsiyle aram çok iyi. Tam bir aile ortamı var."
"Yedek kalsan bile küsmemen lazım"
  • "Burada oynayıp oynamamak önemli değil o an şampiyonluk önemli herkes fedakarlık yaptı öyle bir takımız o yüzden hep başarılı oluyoruz. Bazen içinden benim oynamam gerekiyor diyorsun ama şartlar öyle olmuyor. Takım için ayak uydurman lazım öyle düşündüğün zaman başarı geliyor. Yedek kalsan bile küsmemen lazım."
Karşısında en çok zorlandığın futbolcu kimdir?
"Alex beni çok zorladı"
  • "Alex’e karşı zorlanmıştım. O zaman orta saha oynuyordum. İlk zamanlarımdı. Alex beni çok zorlamıştı."

#Necip Uysal
#Beşiktaş
6 yıl önce