|

Negredo sahne alıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Günel tarafından ligin ilk iki haftasında yedek oturtulan Alvaro Negredo, Cumartesi günü Vodafone Park'ta oynanacak, Bursaspor maçıyla ilk 11'deki yerini alacak. Siyah-beyazlı taraftarlar, İspanyol golcüyü izlemek için sabırsızlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 04:37 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Negredo sahne alıyor
Negredo sahne alıyor

Beşiktaş'ın yeni transferi Alvaro Negredo, Süper Lig'in 3. haftasında Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş–Bursaspor maçıyla birlikte ilk 11'deki yerini alıyor. Siyah-beyazlıların sezon başında İspanya'nın Valencia takımından 2.5 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı 32 yaşındaki golcü futbolcu, uyum sürecini atlattı. Teknik direktör Şenol Güneş'in Süper Kupa maçında Konyaspor'a karşı son yarım saat, Süper Lig'de ise Antalyaspor ve Kasımpaşa'ya karşı son dakikalarda şans verdiği İspanyol golcü, Bursaspor maçıyla birlikte Beşiktaş'ın ileri uçtaki gol silahı olacak. Beşiktaş'ta 3. sezonunu geçiren Şenol Güneş, ilk sezonunda Mario Gomez'i 3. hafta, geçen sezon ise Aboubakar'ı 4.haftadan itibaren kadroya monte etmişti. Deneyimli teknik adam, Negredo transferinden sonra, yıldız golcüyle bir görüşme yapıp, kendisine durumu izah ederek, moralini bozmaması gerektiğini iletmişti. Cenk Tosun'un ligin ilk haftasında attığı gol ve 2. haftasında yaptığı asistle iyi bir performans göstermesi Şenol Güneş'in işini zorlaştırsa da, deneyimli çalıştırıcı, Negredo'daki yüksek beklenti nedeniyle tercihini İspanyol golcüden yana kullanacak.

Demba Ba 3. kez geliyor

Demba Ba yeniden Beşiktaş forması giymeye hazırlanıyor. Siyah-beyazlı yönetimle görüşen Senegalli oyuncu, kiralık olarak Beşiktaş'a dönebileceğini aktardı. Çin ekibi Shanghai Shenhua ile sözleşmesi süren Demba Ba, kiralık olarak Beşiktaş'ta oynayabileceğini yönetime iletti. Kulübüyle görüşen Senegalli yıldız, sözleşmesini karşılıklı feshetmek istedi. Bu teklifi geri çeviren Shanghai Shenhua, Ba'nın kiralık olarak takımdan gitmesine onay verdiği öğrenildi. Başarılı golcünün yıllık 3 milyon Euro alması bekleniyor.

Gökhan Gönül'ün dönüşü uzayabilir

Sezon başı kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalardan 2 ay uzak kalacağı belitilen Gökhan Gönül'ün, takıma beklenenden daha geç katılabileceği öğrenildi. Adalesinde hissettiği ağrılar sonrası Beşiktaş sağlık heyeti tarafından ameliyat edilen 32 yaşındaki futbolcunun idmanlara başlama süresinin 2 ayı bulabileceği, idman eksikliği ile birlikte bu sürenin uzayacağı belirtildi.

Domagoj Vida gündemden düşmüyor

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Aleksandr Khatskevich, ligde oynanan Stal Kamianske maçının ardından Domagoj Vida konusuna açıklık getirdi. Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Hırvat futbolcu hakkındaki soruyu yanıtlayan Khatskevich, ''Vida hazırlıklarına başlayacak. Bana bunu kendisi söyledi. Bunun dışında da bir şey bilmiyorum'' cevabını verdi.


Kimseyi bedava vermeyiz

Teknik direktör Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda kadrodaki fazla oyuncuları satmak ya da kiralamak isteyen siyah-beyazlı yönetim, Boyko, Franco, Miloseviç, Aras ve Veli'yi kadroda düşünmüyor. Beşiktaş'a, bu oyuncular için herhangi bir teklif gelmemesi üzerine konuşan başkan Fikret Orman, “Kimseyi bedavaya vermeyiz. Transfer döneminin bitmesine kadar bekleyeceğiz. Oyunculara talip olanlar maaşlarını ödesinler” dediği öğrenildi.

Oğuzhan kiralandı!

Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Oğuzhan Aydoğan, Almanya ekibi Karlsruher'e kiralandı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcularımızdan Oğuzhan Aydoğan, Almanya'nın Karlsruher SC kulübüne 1 yıllığına kiralandı" denildi. Karlsruher takımı Almanya 3. Ligi'nde mücadele ediyor. Mavi-beyazlı ekip, 6. haftası oynanacak olan ligde 5 puanla 15. sırada yer alıyor.

#Beşiktaş
#Negredo
#Oğuzhan
7 yıl önce